Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
11. 4. 2012,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

FIA VN Bahrajna

Sreda, 11. 4. 2012, 13.21

8 let

Ekipe: FIA mora odločiti, ali VN Bahrajna bo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
VN Bahrajna, ki je na sporedu med 20. in 22. aprilom, za zdaj ostaja na koledarju. Bahrajnčani zagotavljajo, da je varno, ekipe pa zahtevajo čimprejšnjo odločitev Fie.

Karavana formule 1 je prispela v Šanghaj, kjer bo konec tedna VN Kitajske, a tema številka 1 ostaja VN Bahrajna, ki sledi teden kasneje, a je zaradi vse več političnih napetosti v tej zalivski državi vprašljiva. Bernie Ecclestone in FIA spremljata situacijo, a za zdaj ne želita potegniti nobene poteze, pa čeprav se zdi v Manami vse bolj nevarno. Kvečjemu je Ecclestone v ponedeljek z besedami, da bo ekipe razumel, če ne pridejo v Bahrajn, a bodo morale zato plačati kazen, le te še dodatno razjezil.

"V medijih se govori, da želijo ekipe odpovedati VN Bahrajna. To ni mogoče. Ekipe ne morejo odpovedati velike nagrade," so v sporočilu za javnost zapisali v Združenju ekip formule 1 (FOTA). "Dirkamo v mednarodnem tekmovanju, ki se imenuje FIA svetovno prvenstvo formule 1, torej je FIA tista, ki ekipe vodi na dirke."

Medtem organizator zatrjuje, da bo dirka izpeljala varno. Zapisali so celo, da ekipa Lotus podpira izvedbo, potem ko so prejšnji teden obiskali prizorišče velike nagrade. Lotus je Bahrajnčane že okrivil, da izrabljajo njihovo ime: "Lotus je ena od 12 ekip formule 1, mi nismo nadomestek za Fio, ki edina lahko odloči, ali gremo na dirko ali ne."

Znova se je oglasil vodja dirke Zayed Al Zayani in okrivil peščico aktivistov, da v javnosti zganjajo paniko, medtem ko v državi sploh ni posebne krize: "Gre za zastraševalne taktike majhnih ekstremističnih skupin na socialnih omrežjih, ki zavajajo o trenutni situaciji." Fotografije iz Bahrajna vendarle pričajo, da je bilo tam v minulem tednu več nasilnih demonstracij, letele so molotovke, nekaj je bilo tudi poškodovanih.

V soboto v Šanghaj prihaja predsednik Fie Jean Todt, ki naj bi se sestal z ekipami in nato naj bi vendarle padla odločitev. Odpoved se zdi vse bolj verjetna.

Ne spreglejte