Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
7. 8. 2012,
6.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jenson Button McLaren

Torek, 7. 8. 2012, 6.52

8 let

Button: Želja drugi naslov in zmaga v Londonu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hitrost, adrenalin. To je tak užitek, da se dirkač ne more upokojiti, razlaga Jenson Button. Pred sabo ima še nekaj sezon in še dva cilja: drugi naslov prvaka in zmago na dirki v Londonu.

Jenson Button (McLaren) bo januarja dopolnil 33 let. Ni najstarejši v karavani formuli 1, a med najbolj izkušenimi. Sezona 2012 je že njegova 13. Ima 13 zmag in naslov prvaka iz leta 2009, ko je dirkal za Brawn Mercedes. V McLarnu ostaja vsaj še do konca prvenstva 2014. Priznava, da razmišlja tudi o koncu kariere. "Upokojitev je v mojih mislih. A vprašanje je, kdaj je pravi čas. Vsak dirkač pravi, da si želi upokojitve, da želi bolj mirnega življenja. A po štirih mesecih začnemo pogrešati norijo, ki spremlja ta šport," je v pogovoru za Daily Mail poudaril Button.

Kdor ni izkusil dirkanja v formuli 1, ne more vedeti za kakšen užitek gre, pravi Button. Adrenalin, ki se pri tem sprošča, je neverjeten. In to po koncu kariere marsikdo pogreša. To je razlog, da sta se vrnila Michael Schumacher (Mercedes) in Kimi Räikkönen (Lotus). Button opisuje: "Ko voziš 300 kilometrov na uro, so hrup in vibracije neverjetne. Sile G v zavojih so, kot bi ti nekdo želel odtrgati glavo. Ko zaviraš, se zdi, da se ti bo olupila koža. Med dirko se tako potim, da izgubim tri litre tekočine. Adrenalin je tolikšen, da ti srce bije 150 utripov na minuto. Ni podobne izkušnje na tem svetu."

"Ideja o VN Londona je odlična"

Še nekaj sezon dirkanja, tega adrenalina ni edino, kar bo angleškega dirkača prepričalo, da nadaljuje. Ciljev mu še ni zmanjkalo. "Še en naslov prvaka bi bil fantastičen. Pred upokojitvijo bi rad odpeljal tudi VN Londona. Bernie Ecclestone ima odlično idejo in očitno jo podpira tudi župan Boris Johnson. Ideja o dirkanju po londonskih ulicah, mimo Big Bena, po trgu Trafalgar, je odlična. Zmaga na VN Londona bi bila najboljši možen način konca kariere." Čeprav so okoljevarstveniki proti, je Bernie Ecclestone prejšnji teden ponovil, da gre za resno idejo, ki je izvedljiva.

Ne spreglejte