Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2010,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 9. 4. 2010, 21.08

8 let

Aleks Humar na poti do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Idrijčan Aleks Humar se je s sovoznikom Darkom Lahom na prvi dirki za slovensko točkovanje v tej sezoni znašel v idealnem položaju za krstno zmago.

Idrijčan, ki si je ob koncu lanskega leta s svojim moštvom omislil nov dirkalnik in prestopil v najvišji razred slovenskega prvenstva v reliju, prej pa je zmagoval v nižjih divizijah slovenskega prvenstva, s subarujem imprezo prepričljivo vodi po prvem dnevu relija po Labotski dolini na avstrijskem Koroškem, kjer se z gostovanjem naših posadk že šestič zapored začenja slovensko prvenstvo.

Zgodovina pa se ponavlja državnemu prvaku Humarjevemu someščanu Darku Peljhanu. Potem ko je v minulih letih na avstrijskem Koroškem enkrat že razbil svoj dirkalnik, lani pa odstopil zaradi tehničnih težav, je letos spet potegnil kratko, saj je zaradi vnovične odpovedi tehnike odstopil na samem začetku relija.

Tako je trenutno med Slovenci varno na drugem mestu 48-letni veteran Jani Trček, ki je lani tukaj presenetljivo zmagal po ducatu let premora, na tretjem mestu pa se je nepričakovano znašel cerkljanski peskokopač Rado Raspet. Zmagovalni oder bosta v nadaljevanju relija lahko naskakovala dirkača nižje divizije Marko Jeram in Rok Turk, ki bosta skušala začetku sezone dodati povsem idrijski pridih.

V divizijah slovenskega prvenstva (v tej sezoni je poleg skupne uvrstitve državno prvenstvo razpisano le še za dve nižji diviziji) po prvem dnevu vodita Marko Jeram in Matej Oblak.

V absolutni konkurenci sicer slovenski dirkači na reliju po Labotski dolini ne igrajo vidne vloge, saj je ob izjemni domači zasedbi Humar kot najboljši šele na 9. mestu z dvema minutama zaostanka. Osemkratni avstrijski prvak Raimund Baumschlager si bo s škodo razreda super 2000 moral pričakovano zmago zagotoviti v drugem tekmovalnem dnevu, saj po prvem vodi nekdanji svetovni prvak razreda PWRC Andreas Aigner z mitsubishijem desete evolucije.

Ne spreglejte