Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2008,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2008, 15.11

8 let

Vodovnik rekordno v Slovenski Bistrici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Miran Vodovnik (Almont) je na slovenskem dvoranskem prvenstvu v suvanju krogle v Slovenski Bistrici zmagal in z 20,68 metra za 17 centimetrov izboljšal svoj prejšnji slovenski rekord.

Vodovnik je tako izboljšal rekord, ki ga je dosegel 22. februarja 2006, prav tako v Slovenski Bistrici, s tem dosežkom pa je trenutno osmi na svetovni lestvici sezone.

Na DP je Vodovnik začel s prestopom, nato je že v drugi seriji z 20,55 metra izboljšal svoj prejšnji rekord, nadaljeval z 20,02 in 20,68 metra v rekordnem četrtem poskusu, v zadnjih dveh pa je prestopil. "Kar se tiče rezultata sem zadovoljen. Dva rekordna sunka na eni tekmi nista mačji kašelj. Kar se tehnike tiče pa imam še nekaj rezerv, kar bom skušal s trenerjem Marjanom Štimcem do SP odpraviti. Predvsem prepočasi dam levo nogo na tla in se prepočasi odprem. Odstopanja so minimalna, vendar se vse to pri končni daljavi pozna," je bil kljub izvrstnim dosežkom na DP nekoliko kritičen Vodovnik in dodal, da bo pred SP verjetno (29. februarja) nastopil še v nemškem Chemnitzu. "Zelo sem vesel, ker sem že na Dunaju videl, da je sposoben več. Na DP je uresničil naša in svoja pričakovanja, z nekaj popravki pa je sposoben napraviti še nekaj več," je menil Štimec.

Oplotničan Vodovnik je pred dvoranskim SP v Valencii, ki bo od 7. do 9. marca, dokazal dobro formo. Slovenski rekorder, rojen 11. septembra 1977, se je v krog najboljših v tej zimi vpisal že 16. februarja na Dunaju, kjer je kroglo sunil 20,32 metra. Z doseženim na DP je četrti v Evropi, za svetovnim podprvakom iz Helsinkov Nizozemcem Rutgerjem Smithom (20,89), Nemcem Petrom Sackom (20,88) in evropskim podprvakom ter tretjim na zadnjem SP Belorusom Andrejem Miknevičem (20,77), pred njim pa so še štirje Američani Adam Nelson (22,40 m dvakratni zaporedni olimpijski podprvak in svetovni podprvak iz Osake 2007, prvi na SP v Helsinkih 2005), Christian Cantwell (21,35, svetovni dvoranski prvak iz Budimpešte 2004), svetovni prvak iz Osake in branilec dvoranskega naslova iz Moskve Reese Hoffa (21,14) ter Ryan Whiting (20,75).

Med članicami je naslov prvakinje osvojila Daša Jevšnik Skok (Mass, 12,21 m), zanimivo pa je, da je bila tretja šprinterka Sabina Veit (Poljane Maribor, 9,18 m). Rekord za mlajše mladinke je postavila Monika Lebeničnik (Kladivar, 13,84 m). V okviru mitinga je domačin Boštjan Fridrih v daljino skočil 7,16 m.


Ne spreglejte