Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
23.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zürich

Torek, 12. 8. 2014, 23.06

8 let

V boj za finale tudi Vukmirovićeva in Špilerjeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi dan evropskega atletskega prvenstva v Zürichu bosta tekmovanje začeli še dve slovenski atletinji: Barbara Špiler v meta kladiva in Snežana Vukmirovič v troskoku.

V metu kladiva je avtomatična kvalifikacijska norma 69,50 m, v troskoku pa 14,20 m, obe daljavi pa sta večji, kot sta slovenski atletinji največ zmogli letos. Njuna osebna rekorda pa sta boljša.

"Na stadionu sem že preizkusila zalete. Šlo je kar dobro. Zanimivo je, da sta dve skakališči, eno je zelo mehko, drugo pa zelo trdo in se mi žeblji na športnih copatih sploh niso zabili v podlago. Upam, da bom v skupini, ki ima malo mehkejšo progo, kot tudi vse ostale troskokašice. Pričakovanja so ostala enaka kot pred odhodom v Švico. Vremenska napoved je sicer slaba, vendar bom naredila na tekmovališču vse, kar bo potrebno, da uresničim svoj cilj," je dejala Vukmirovičeva, ki bo nastopila prav na rojstni dan svoje hčerke Lare. Bila je v finalu na lanskem SP v Moskvi, kjer je bila deveta, poleg tega pa ima številne druge visoke uvrstitve. Tako je bila šesta na EP leta 2010 v Barceloni in četrta leta 2011 na dvoranskem EP v Parizu.

"Po državnem prvenstvu konec prejšnjega tedna smo zmanjševali intenzivnost vadbe. Sedaj sem se spočila in bodo noge hitrejše. Želim si vreči okrog 68 m, kar sem sposobna. Stadion mi je všeč, ker imaš občutek, da je manjši, kot je v resnici. Krog za izmet je podoben, kot je v Celju. Je hiter in mi zelo leži. Upam sicer, da se bom bolj izkazala kot v Celju. V dežju celo bolje tekmujem kot v sončnem vremenu, tako da me morebitno slabše vreme ne bo zmedlo. Želim si boljše tehnične izvedbe meta. V počasnem metu lahko kladivo pristane okrog 68 m, hitrejši meti pa mi še niso uspevali. V kvalifikacijah bom skušala kar največ opraviti v prvem metu, na voljo pa bom imela tri," je napovedala Špilerjeva. Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja (2010) in evropska mladinska prvakinja (2010) je na prejšnjem EP leta 2012 v Helsinkih zasedla 16. mesto v kvalifikacijah, na OI v Londonu pa je pred dvema letoma dosegla 29. izid.

Ne spreglejte