Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
20.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 20.40

5 let, 9 mesecev

Slovenska atletska reprezentanca za EP bo dokončno določena čez teden dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
MAruša Černjul EP Beograd 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska atletska reprezentanca za evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 12. avgusta v Berlinu, bo dokončno določena čez teden dni, saj mora Atletska zveza Slovenije naslednji ponedeljek, 30. julija, poslati prijave na Evropsko atletsko zvezo (Ea). Ta bo potem sporočila, kateri izmed tekmovalcev, ki je brez mednarodne norme, bo lahko tekmoval na EP.

Strokovni svet AZS je na današnji seji dvema atletoma in petim atletinjam, ki so letos izpolnili norme, dodal še Žana Rudolfa v teku na 800 m. Po besedah predsednika strokovnega sveta Vladimirja Keva je Rudolf, ki je normo izpolnil lani, z nedavnim nastopom potrdil dobro formo. Rudolf je 19. julija na mitingu v Dublinu na Irskem zasedel osmo mesto s svojim najboljšim dosežkom sezone (1:47,77) in le za 17 stotink zaostal za normo (1:47,60) za EP.

Izpolnjene norme imajo Luka Janežič (Kladivar, 400 m), Nejc Pleško (Olimpija, kladivo), Anita Horvat (Velenje, 400 m), Martina Ratej (Kladivar, kopje), Maruša Mišmaš (Mass, 3000 m zapreke), Tina Šutej (Kladivar, palica) in Veronika Domjan (Ptuj, disk). Pa tudi Agata Zupin (Kamnik), ki pa je zaradi poškodbe že odpovedala udeležbo na EP.

Brez norm, vendar z dosežki blizu temu cilju, je trojica; Blaž Zupančič (Mass) v suvanju krogle, Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino in Neja Filipič (Kronos) v skoku v daljino. Tako omenjeni trije kot ostali imajo še do vključno nedelje čas, da izpolnijo mednarodne norme.

Černjulova je letos že nekajkrat neuspešno skakala na višini 1,90 m, blizu normi pa sta tudi Filipičeva (6,60 m) in Zupančič (19,90 m). Slednji je prejšnji teden na mitingu v metih v Ljubljani dosegel osebni rekord z 19,87 m.

Po besedah Keva bo strokovni svet AZS o potnikih dokončno odločal v nedeljo. "Upam, da bo še kdo izpolnil normo. Omenjeno trojico pa bomo verjetno ne glede na to potrdili in poslali v prijavi reprezentance na EA in upam, da jih bo evropska zveza prižgala zeleno luč," je še dodal Kevo.

Ne spreglejte