Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 18.00

8 let

Šestnajst atletov v mladi selekciji AZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Atletska zveza Slovenije (AZS) je podpisala pogodbe s 16 mladimi obetavnimi atletinjami in atleti, za katere namenja 32.000 evrov.

Skupaj je 40 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, ki imajo pogodbe z AZS v višini 215.000 evrov.

V mladi selekciji so tekmovalci, ki prehajajo iz mladinskih v članske kategorije. V skupini A so Tina Šutej (palica), Rok Deržanič (mnogoboj), Maja Bratkič (troskok) in Barbara Špiler (kladivo), v skupini B Svit Pintar (palica), Marko Špiler (krogla), Nina Kolarič (daljina), Sabina Veit (200 m) in Pia Tajnikar (200 m), v skupini C pa Nina Kokot (daljina), Rok Jovan (2000 m zapreke), Liona Rebernik (200 m), Sara Strajnar (100 m ovire), Maja Mihalinec (100 m), Sebastijan Jagarinec (400 m) in Cene Šubic (1500 m in 3000 m zapreke). Člani skupine A bodo dobili po 3000 evrov, skupine B po 1800 evrov in skupine C po 1500 evrov.

"Dozorela je odločitev, da mladim atletom, ki so na prehodu iz mladinske v članske kategorije, olajšamo delo. Ponosni smo, da imamo toliko uspešnih atletov in atletinj, ki so že dosegali vrhunske mednarodne izide. Šestnajsterica, ki je podpisala pogodbe, je prihodnost naše atletike, eden od vrhuncev te generacije pa bodo olimpijske igre v Londonu leta 2012," je dejal predsednik AZS Peter Kukovica.

Zelo dobri mladinci

"Pot do vrhunskih rezultatov je posuta s trnjem in zelo dolga. Obenem so to tudi leta, ko se končuje del šolanja in začenja drugi. Imamo zelo dobre mladince, ki so v zadnjih letih začeli osvajati medalje na velikih mladinskih tekmah (Deržanič, Špilerjeva, Bratkičeva, Šutejeva), o katerih smo nedolgo tega le sanjali," je nanizal vodja selekcije Henrik Omerzu.

"Rada bi skočila 4,30 m in upam, da bo šlo v tej sezoni brez poškodb. Moj cilj pa je ponovno Peking, le da bodo letos tam olimpijske igre," je dejala Tina Šutej, ki je pred dvema letoma na mladinskem svetovnem prvenstvu v kitajski prestolnici osvojila srebrno odličje v skoku s palico. Nastop na OI pa načrtujeta tudi Kolaričeva in Jagarinec. Najmlajša je Špilerjeva, ki je šele končala osnovno šolanje, najbolj izkušena pa Tajnikarjeva, skupna zmagovalka prve velike nagrade AZS leta 2006, ki je že nastopila na članskem EP leta 2006 (11,45 in 15. mesto v polfinalu). V nedeljo bo v Ljubljani skušala na 60 m teči normo za letošnje dvoransko SP v Valencii, ki se ji je doslej izmuznila za dve stotinki.

Ne spreglejte