Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
13.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Renner Tina Šutej

Nedelja, 23. 8. 2015, 13.56

8 let, 3 mesece

Renner komaj čaka finalni nastop, Šutejeva ga bo lovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Enaindvajsetletni Robert Renner iz celjskega Kladivarja bo na 15. svetovnem prvenstvu v atletiki v Pekingu v ponedeljek nastopil v finalu skoka s palico, ko bo ob 13.05 po slovenskem času.

Robert Renner se je v finale uvrstil v soboto s slovenskim rekordom, za kar je na svoji prvi veliki članski tekmi potreboval vsega štiri uspešne skoke. V kvalifikacijah je preskočil 5,70 metra in se z olimpijsko normo neposredno uvrstil v ponedeljkov finale. S še šestimi skakalci je delil prvo mesto, med njimi je bil tudi prvi favorit in svetovni rekorder Renauld Lavillenie iz Francije. Višino za finale je preskočilo kar 16 tekmovalcev.

"Komaj čakam na finale. Vsako mesto, ki ga bom tam pridobil, bo veliko vredno, skušal pa bom kar najbolj napredovati. Uvrstil sem se med najboljše na svetu," je bil vesel letošnji evropski prvak za mlajše člane in nekdanji mladinski svetovni prvak.

Ob 3.30 si bo skušala v skoku s palico finale priboriti tudi Tina Šutej. Šestindvajsetletna Tina Šutej je bila leta 2006 druga na mladinskem svetovnem prvenstvu prav v Pekingu, lani pa je bila na EP v Zürichu deseta. V finale na tem SP neposredno vodi preskočenih 4,60 metra, kar je le centimeter manj od najboljšega slovenskega dosežka na prostem, ki ga je Šutejeva dosegla v Atenah 15. maja 2011 (4,61 m) ter 11 manj od slovenskega rekorda, ki ga je Ljubljančanka v dvorani postavila 2. februarja lani v Moskvi (4,71 m).

"Vesela sem, da sem se vrnila v Peking, čeprav je stadion drug, kot je bil tisti z mladinskega SP, sem pa takrat tu na njem trenirala. Imam dobre občutke, dva meseca sem v Ljubljani vadila in imam dobro bazo. Tudi skakala sem bolje na treningih, kot na začetku sezone. Na SP so zbrane vse najboljše, kvalifikacijska norma je kar visoka, 4,60 m. Glavna cilja sta potrditev olimpijske norme 4,50 m in nato boj za finale," je napovedala Šutejeva, ki je 6. marca letos na dvoranskem EP v Pragi preskočila 4,55 m.

Ne spreglejte