Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

atlet leta Maja Mihalinec

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 21.59

8 let

Po velikem napredku je prišprintala do naziva najboljše v Sloveniji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mozirjanko Majo Mihalinec so v soboto v Portorožu razglasili za najboljšo slovensko atletinjo letošnje sezone. Prestižni naziv je prejela predvsem po zaslugi odličnih nastopov v Pekingu.

Letošnja atletska sezona se je končala z že tradicionalno podelitvijo priznanj najboljšim. Podobno kot v moški konkurenci se je tudi pri članicah zamenjala generacija, saj sta prvi dve mesti osvojili mladi atletinji, šprinterka Maja Mihalinec in tekačica Maruša Mišmaš. Izkušena Martina Ratej, večkratna prejemnica tega naziva, je tokrat mlajšima kolegicama lahko le čestitala in se zadovoljila s tretjim mestom.

Najuspešnejša sezona do zdaj

"Pred sezono seveda nisem razmišljala o tem nazivu, v ospredju so bile druge stvari. Vesela sem, da je leto minilo brez poškodb, sezona je bila moja najboljša do zdaj. Sprva mi je uspel boj s stotinkami, da sem ujela normo za svetovno prvenstvo, v Pekingu pa nato še izboljšala osebni rekord. Verjetno je bil prav nastop v Pekingu glavni razlog, da sem prejela naziv najboljše, ki sem ga zelo vesela," je na kratko sezono povzela 25-letna Mozirjanka, ki je v kitajski prestolnici nastopila v dveh šprinterskih disciplinah.

V teku na 100 metrov je izpadla v predteku, na dvakrat daljši razdalji pa v predteku popravila osebni rekord na 23,05. V polfinalu ga je še za stotinko izboljšala in zdaj znaša 23,04. "Najbolj mi bo v spominu ostal kvalifikacijski tek, kjer sem dosegla rezultatski preboj, za katerega sem vso sezono vedela, da sem ga sposobna. Ko se je to zgodilo, sem bila res zelo vesela, v polfinalu pa sem še enkrat presenetila samo sebe. Nikoli prej še nisem dva dni zapored tekla na 200 metrov, tako da nisem vedela, kaj pričakovati. Ko sem videla, da sem tekla še stotinko hitreje kot v predteku, sem bila še posebej vesela," je povedala Mihalinčeva, ki bo tudi v prihodnje tekmovala v obeh disciplinah, saj sta ji obe približno enako pri srcu.

Prihodnje leto na vsa tri velika tekmovanja

Prihodnje leto so v atletskem koledarju trije veliki dogodki, Mihalinčeva pa ima v načrtu nastop na vseh treh. "Svetovno prvenstvo v dvorani bo zame predvsem priprava za dober štart, kar mi je letos na 100 metrov manjkalo. Upam, da to prenesem v poletno sezono in odtečem tudi normo za Rio v teku na 100 metrov, ki je za zdaj še nimam. Zame bo poleti še posebej atraktivno evropsko prvenstvo, saj v evropski konkurenci lahko posegam po višjih uvrstitvah, tudi na olimpijskih igrah pa želim čim bolje nastopiti. Če bi mi ponovno uspel preboj v polfinale, bi bilo to super," je pogled v prihodnost usmerila sogovornica. Kristalni pokal, ki ga je prejela kot naj atletinja leta, bo doma postavila poleg pokalov iz mlajše mladinske in mladinske kategorije.

Ne spreglejte