Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2013, 11.00

8 let

Osvojil praktično vse, odhaja le brez svetovnega rekorda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški skakalec v daljino Dwaight Phillips se je odločil, da po letošnji sezoni konča bogato športno pot. Phillips je na svetovnih prvenstvih osvojil štiri zlate medalje.

Dwight Phillips je na večni lestvici skoka v daljino uvrščen na peto mesto, pred njim so le najbolj legendarna imena te discipline: njegovi rojaki Mike Powell, Bob Beamon in Carl Lewis ter Rus Robert Emmiyan. Osebni rekord je Phillips postavil leta 2009, ko je pristal pri 874 centimetrih.

V letošnji sezoni – celotno lansko je izpustil zaradi poškodbe – mu ni šlo vse po načrtih in tudi zadnje tekme, nastopa na diamantni ligi v Zürichu, se najbrž ne bo prav rad spominjal, saj je skočil le 753 centimetrov in končal na predzadnjem mestu. "Seveda bi si želel boljšega rezultata, a to ni pomembno, užival sem na zadnji tekmi, Zürich pa je primeren kraj za konec kariere," po tekmi ni bil prav nič razočaran 35-letni Američan, ki ima v lasti tudi zlato olimpijsko medaljo, ki jo je leta 2004 osvojil v Atenah.

Konec je načrtoval že po sezoni 2012

Phillips je načrtoval, da se bo s tekmovališč poslovil že po lanski sezoni, a po hudi poškodbi ahilove tetive je moral celotno sezono izpustiti. "Želel sem si, da bi bila sezona 2012 moja zadnja, a nisem želel končati kariere poškodovan," je razlog za letošnjo vrnitev po operaciji strgane tetive podal Američan, ki je v karieri kar 70-krat skočil več kot 820 centimetrov.

Na velikih tekmovanjih je osvojil praktično vse, a enega cilja ni izpolnil: "Z zmagami na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih sem cilje na velikih tekmovanjih izpolnil. Edina stvar, ki jo resnično pogrešam, je svetovni rekord."

Phillips se bo zdaj bolj posvetil poslu in družini. V Atlanti, kjer živi, ima podjetje, ki se ukvarja z videoprodukcijo, sodelujejo pa s številnimi svetovno znanimi družbami. Več časa bo imel tudi za sinova, ki sta stara šest in sedem let.

Ne spreglejte