Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
13.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Luka Janežič

Petek, 1. 2. 2019, 13.58

5 let, 2 meseca

Luka Janežič

Najboljši slovenski atlet se spogleduje z velikim ciljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
AZS Luka Janežič | Najboljši slovenski atlet Luka Janežič si od leta 2019 obeta veliko. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski atlet Luka Janežič si od leta 2019 obeta veliko.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Luka Janežič, najboljši slovenski atlet in državni rekorder v teku na 400 metrov, ima v tej zimski sezoni, ki se počasi začenja, visoke cilje. Pred današnjim mitingom na obrobju Pariza, kjer bo tekel drugič v tej sezoni, je spregovoril tudi o njih.

AZS Luka Janežič
Sportal Janežič povsem blizu državnemu rekordu, uspešna tudi Horvatova

Potem ko je na Dunaju pred dnevi 400 metrov pretekel v času 46,13, bo danes slovenski rekorder v mestu Val-de-Reuil v bližini Pariza tekel še drugič v letošnji zimski sezoni.

"Novo sezono je zmeraj težko začeti, pred prvo tekmo sem običajno živčen, a sem na Dunaju dobro odtekel ter dokazal, da smo dobro delali čez zimo. Zdaj bo nadaljevanje zagotovo lažje," pravi Luka Janežič.

"Zdaj me čaka pester urnik tekmovanj, ki se začne z današnjo tekmo. Ta bo že boljši pokazatelj, kje sem, saj bo konkurenca močnejša. Na enem od naslednjih mitingov (6. februarja bo tekel v Torunu, dva dni pozneje še v Madridu) si želim teči pod 46 sekundami. To bi bila res lepa popotnica pred evropskim prvenstvom v Glasgowu," je še povedal 23-atlet, ki že od leta 2012 vadi pod taktirko Roka Predaniča.

Luka Janežič
Sportal AZS podpisala pogodbe s 16 atleti in atletinjami: "Našo atletiko čaka svetla prihodnost"

Na velikih tekmah je treba meriti na medalje

V družbi predsednika AZS Romana Dobnikarja | Foto: Peter Kastelic/AZS V družbi predsednika AZS Romana Dobnikarja Foto: Peter Kastelic/AZS Nekoč odlični šprinter je po 15 tednih peklenskih priprav, ki sta jih opravila, zelo zadovoljen s pripravljenostjo svojega najboljšega varovanca, za katerega bo vrhunec letošnje zime zagotovo marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo v Glasgowu. Tam si želi slovenski rekorder na 400 metrov vsaj v finale, njegov trener pa se spogleduje celo z medaljo.

"V Evropi je trenutno konkurenca v teku na 400 metrov zelo močna. Po eni strani se bo že v finale težko uvrstiti, ko si enkrat tam, pa greš na vse ali nič. Lahko si prvi ali zadnji. Zavedam se, da sem z atletiko in rezultati prišel do ravni, ko se od mene na evropskih prvenstvih pričakuje medaljo. Prav je tako. S tem se ne obremenjujem, saj se strinjam, da je na velikih tekmah treba meriti na medalje," ni ovinkaril Janežič, ki se spogleduje z najvišjimi cilji.

Roman Dobnikar
Sportal Predsednik AZS z županom Jankovićem obljublja velike stvari

Beograda 2017 se dobro spomni

Tako je bilo tudi pred dvoranskim evropskim prvenstvom pred dvema letoma v Beogradu, kjer pa je doživel veliko razočaranje. Zaradi prestopa je bil namreč diskvalificiran.

Pred dvema letoma je v Beogradu doživel veliko razočaranje. | Foto: Vid Ponikvar Pred dvema letoma je v Beogradu doživel veliko razočaranje. Foto: Vid Ponikvar

"Tega se seveda še dobro spomnim, a mi je po lanskem svetovnem dvoranskem prvenstvu, ko je podobno napako naredil zmagovalec, ki je bil potem diskvalificiran, nekoliko lažje. Videl sem namreč, da se to lahko zgodi vsakomur, ne le meni. Grem pa od takrat v drugo krivino veliko bolj z glavo," je povedal Janežič, ki se lahko pohvali z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu do 23 let, bil pa je tudi finalist članskega evropskega prvenstva 2016 v Amsterdamu.

Ne spreglejte