Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 5. 2021,
12.01

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Anita Horvat Maruša Mišmaš Zrimšek

Četrtek, 20. 5. 2021, 12.01

2 leti, 11 mesecev

Ostrava: atletski miting zlate celinske serije

Mišmaš Zrimškova druga, Horvatova osma v Ostravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Anita Horvat | Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v Ostravi druga v teku na 1.500 metrov. | Foto Vid Ponikvar

Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v Ostravi druga v teku na 1.500 metrov.

Foto: Vid Ponikvar

Maruša Mišmaš Zrimšek je na atletskem mitingu zlate celinske serije v Ostravi na Češkem v teku na 1.500 metrov zasedla drugo mesto (4:07,50). Zmagala je Etiopijka Freweyni Hailu (4:04,20). Anita Horvat, druga slovenska atletinja na tekmi, pa je bila z osebnim rekordom osma v teku na 800 metrov (2:03,29). Na 800 metrov je bila najboljša Britanka Keely Hodkinson (1:58,89).

"Štiristo metrov pred ciljem sem naredila napako, spravila sem se v slab položaj. Bila sem zaprta in sem porabila kar nekaj časa in energije, da sem se prebila naprej. Glede na to sem zadovoljna s finišem, kjer sem pokazala, da sem hitra.

Škoda, da ni bila hitrejša dirka, toda še bodo priložnosti. Uvrstitev, ki sem jo dosegla, je super za tako močan miting," je pojasnila Maruša Mišmaš Zrimšek, ki bo naslednjič nastopila na diamantni ligi 28. maja v Dohi na tri tisoč metrov zapreke.

Anita Horvat je zadovoljna s svojim nastopom na 800 metrov.  | Foto: Vid Ponikvar Anita Horvat je zadovoljna s svojim nastopom na 800 metrov. Foto: Vid Ponikvar

"Z nastopom v Ostravi sem zelo zadovoljna. Tek je bil zelo hiter, tehnično sem dobro odtekla, saj sem se držala tekmic v prvem krogu, napako pa sem naredila 250 metrov pred ciljem, kjer sem malo popustila in so mi tekmice nekoliko ušle. S finišem pa sem zadovoljna. Glede na konkurenco in dejstvo, da sem v mednarodni konkurenci prvič tekla na 800 metrov, sem zadovoljna tako z doseženim časom kot tudi z uvrstitvijo," pa je povedala Anita Horvat.

Naslednji nastop bo imela 22. maja v španskem Andujarju na 400 metrov, kar je bila doslej njena glavna disciplina, v kateri je tudi slovenska rekorderka.

Ne spreglejte