SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mednarodna atletska zveza podaljšala suspenz ruski ekipi

0

termometer

doping
Foto: Sportida

Svet mednarodne atletske zveze (Iaaf) je potrdil, da prepoved ruskih nastopov v mednarodni konkurenci ne bo preklican. Svet pod vodstvom predsednika zveze Sebasitiana Coeja je po preučitvi napredka ruske zveze, ki mora popraviti stare dopinške grehe, ocenil, da stanje še ni zadovoljivo, zato za zdaj Iaaf ne bo dovolila nastopov ruskim športnikom.

Tako za zdaj ostajajo negotovo tudi ruski nastopi na največjem letošnjem tekmovanju, avgustovskem svetovnem prvenstvu v Londonu.

Rusija se mednarodnih tekmovanj ne sme udeleževati že od novembra 2015, Iaaf ji je prepoved izrekla zaradi sumljivih dopinških primerov in vpletenosti v lani razkrito mrežo sistematičnega dopinga v državi. Prepoved so lani dvakrat podaljšali, najprej marca in potem še junija, tako da so Rusi ostali tudi brez nastopa na olimpijskih igrah v Riu.

"Naša prva naloga je vrniti športnike na tekmovanja, toda ..."

Coe je namignil, da bodo dokazano "čistim" ruskim športnikom morda vendarle dovolili nastopati kot nevtralnim posameznikom.

"Naša prva naloga je vrniti športnike na tekmovanja, toda moramo povsem zaupati v proces. Vemo, da so nekateri posamezniki pri tem zelo prizadeti. Skušamo najti rešitev zanje, obenem pa ohraniti zaupanje preostalega športnega sveta v naš sistem," je dejal Coe.

Letos je za status posameznika na tekmovanjih že zaprosilo 35 ruskih športnikov, je še sporočila Iaaf.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin