Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2019,
21.56

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Padova Shelly-Ann Fraser-Pryce Maja Mihalinec

Torek, 16. 7. 2019, 21.56

4 leta, 9 mesecev

Maja Mihalinec zaostala le za dvakratno olimpijsko zmagovalko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Maja Mihalinec | Maja Mihalinec je v Padovi v teku na 100 m zasedla drugo mesto in le za tri stotinke zgrešila normo za svetovno prvenstvo. | Foto Peter Kastelic

Maja Mihalinec je v Padovi v teku na 100 m zasedla drugo mesto in le za tri stotinke zgrešila normo za svetovno prvenstvo.

Foto: Peter Kastelic

Mozirjanka Maja Mihalinec (Mass) je na 33. mednarodnem atletskem mitingu v Padovi v teku na 100 m zasedla drugo mesto in z osebnim rekordom 11,27 sekunde (veter +1.1 m/s) le za tri stotinke zgrešila normo (11,24) za svetovno prvenstvo, ki bo med 27. septembrom in 6. oktobrom v Dohi.

Zmagala je Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (11,00), dvakratna olimpijska zmagovalka na 100 m, ki ima še sedem naslovov svetovne prvakinje, tudi v štafetah. Olimpijska naslova je v najkrajšem sprintu osvojila leta 2008 v Pekingu in leta 2012 v Londonu, ima pa še tri srebrne in bronasto olimpijsko medaljo.

"Super tekma, super izid, osebni rekord"

"Ona je lahko ena sama. Super. Super tekma, super izid, osebni rekord. Tega sem še posebej vesela, saj sem se spustila pod mejo 11,30, ki se mi je nekako zdela magična. Poleg tega sem v zelo močni konkurenci osvojila drugo mesto in zaostala le za Fraser-Pryce. Startna reakcija je bila dobra, a sem vseeno prvih deset metrov nekoliko zaostajala za najboljšimi. Drugi del teka pa sem odtekla zelo dobro in si v zadnjih 20 metrih pritekla drugo mesto," je nastop strnila Mihalinčeva.

Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce je bila razred zase. | Foto: Reuters Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce je bila razred zase. Foto: Reuters

Za njo je bila tretja Jamajčanka Jonielle Smith (11,35), aktualna prvakinja Srednje Amerike in Karibov, četrta pa Rosangela Santos (11,49), bronasta z Brazilijo v štafeti 4 x 100 m na olimpijskih igrah 2008 v kitajski prestolnici.

Preberite še:

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh zlat na evropskem prvenstvu za mlajše člane
Luka Janežič
Sportal Janežič četrti v Monaku s svojim najboljšim časom sezone, rekord Nizozemke
Maja Mihalinec
Sportal Mihalinčeva in Horvatova šesti, rekord Lukanove, Ratejeva prek 60 m v Celju
Ne spreglejte