Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marina Tomič

Petek, 6. 3. 2015, 17.38

8 let

"Cilj je izpolnjen, osebni rekord pa bom popravila naslednje leto"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marina Tomič je v polfinalu dvoranskega evropskega atletskega prvenstva v Pragi v teku na 60 m ovire zasedla 13. mesto in končala tekmovanje z novim najboljšim izidom sezone (8,08).

"Cilj pred polfinalom je bil izboljšanje izida iz kvalifikacij. Tudi izid sezone mi je uspel. Škoda, da mi ni malo bolje uspel start, ker sem imela možnost za izboljšanje osebnega rekorda. No, ga bom pa popravila naslednje leto. Imela sem premalo tekem v tej zimi, vsaj pet, šest bi jih morala imeti. Tako pa sem praktično nastopila le enkrat zaradi težav s poškodbami in tu nisem bila dovolj prepričana vase v vsakem trenutku teka. Vesela sem, da sem glede na vse težave z zdravjem vendarle uspešno nastopila," je pojasnila Marina Tomič.

Sedaj 32-letno Tomičevo čaka poletna sezona, norma za SP na prostem v Pekingu na 100 m ovire pa je 13,00. "Želim, da bi imela tako raven tehnično, kot sem imela lani poleti na prostem, fizično pa sem bolje pripravljena. Norma za SP je kar konkretna. Verjetno ne bo šlo že na prvi tekmi, ker bo potrebna močna konkurenca in dobre razmere, torej malo sreče z vetrom. Glede na to, kako sem bila pripravljena pred to zimsko sezono in da mi je šlo dobro tudi lani pa mislim, da težav z normo ne bi smela imeti," je napovedala Tomičeva po polfinalu.

Bila je prva slovenska predstavnica, ki je nastopila na tem EP. V kvalifikacijah je za razliko od finala zelo dobro startala. Ko je prišla v cilj, je njen čas že pomenil, da se je praktično uvrstila v polfinale, čeprav ni bila na prvih treh mestih v skupini, ki so neposredno vodila v nadaljevanje. Skupno je bila namreč najhitrejša med tistimi preostalimi štirimi tekačicami, ki so si polfinalni nastop zagotovile po času.

Ne spreglejte