SiolNET. Slavni
4,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali zvezdnica Stana Katic res govori slovensko?

4,65

termometer

Stana Katic
Foto: Getty Images

Kanadsko-ameriška igralka Stana Katic velja za pravo poliglotko. Med jeziki, ki naj bi jih govorila zvezdnica, je tudi slovenščina. Pa je to res?

Katiceva, ki bo to sredo dopolnila 39 let, je prvi preboj uspel leta 2008, ko je zaigrala v nekaj prizorih bondiade Kvantum sočutja. Istega leta ji je padla sekira dokončno v med, ko je dobila vlogo kriminalistke Kate Beckett v nanizanki Castle. Stana postane zvezdnica

Vloga privlačne Beckettove, ki rešuje kriminalne primere skupaj s pisateljem Richardom Castlom (igra ga prav tako Kanadčan Nathan Fillion), jo je dokočno izstrelila med zvezde.

Nanizanko je snemala osem sezon, aprila lani pa so se na televiziji ABC odločili, da prekinejo sodelovanje s Katicevo. Mesec pozneje pa so sprejeli tudi odločitev, da nanizanke Castle ne bodo več snemali.

Po 171 epizodah nanizanke Castle se je tako Katiceva zdaj bolj posvetila snemanju filmov.

Njene korenine so v Dalmaciji

Katiceva se je rodila v kanadskem mestu Hamilton v provinci Ontario, zdaj pa živi v Los Angelesu ter ima ameriško in kanadsko državljanstvo. 

Kot že kažeta njena ime in priimek, ima Katiceva (izvirno Katićeva) korenine na Balkanu. Njena starša sta hrvaška Srba, oče je iz Vrlike, mama pa iz Sinja. Ima štiri brate in sestro, od leta 2015 pa je poročena s Krisom Brkljacom.

Katiceva govori pet jezikov, a med njimi ni slovenščine

Katiceva obvlada veliko jezikov, pogosto je med navedenimi tudi slovenski jezik. A je ta podatek napačen. 

Katiceva poleg angleščine govori še francoščino (drugi jezik v Kanadi), italijanščino, malo grščine in seveda srbohrvaščino. To je povedala tudi v pogovorni oddaji The Kilborn file, ki jo je vodil Craig Kilborn.

V eni drugi ameriški pogovorni oddaji pa jo je pri navajanju jezikov, ki jih govori, eden od voditeljev vprašal, ali govori tudi slovensko, a je Katiceva odgovorila, da žal ne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin