Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
12. 12. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

varanje Veronika Podgoršek kolumna

Sobota, 12. 12. 2015, 17.14

8 let

Kaj ste odnesli od novoletne zabave?

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Veronika Podgoršek

Končno so v podjetju napovedali novoletno zabavo. Ves teden razmišljam o tem, kaj obleči, obuti, kateri parfum uporabiti. Razmišljam in fantaziram, kako bo vse skupaj potekalo.

Komaj čakam, da vidim vse svoje sodelavke in sodelavce v drugačnem okolju. In ta večer bo namenjen zgolj zabavi. In tako je tudi bilo. Prijetno okrašeno in toplo okolje, kjer je vse dišalo po dobri hrani in pijači. Vsi so bili elegantni. Moški v srajcah, na katerih so si skozi večer odprli kakšen gumb preveč, in ženske v visokih petah in oprijetih oblekah, ki so lepo poudarjale njihovo ženstvenost. Kmalu so besede nanesle na prijetne in lahkotne pogovore in razgreta telesa so se v malo opitem vzdušju in ob dobri glasbi začela pozibavati sem in tja. Možgani se izključijo. Želim si te. Jaz tudi. Lahko prosim za ples? Seveda, z veseljem. Ob dotiku se telo zdrzne. Postane prijetno. Poželjivo. Ta vonj. Kemija začne delovati. Možgani se izključijo. Želim si te. Jaz tudi. Kot v deliriju iščeva mesto, kjer si lahko vzameva drug drugega. V sekundi sva skupaj. Zgodilo se je! Po nekaj urah se zbudiš v tišini sam ali ob svoji dragi ali dragem doma. Začneš razmišljati, kaj se je dogajalo. Kaj se je zgodilo. Realnost udari brez milosti. Res se je zgodilo! Spal/-a sem s sodelavko/sodelavcem. Kaj pa zdaj? Razlogov za skok čez plot je ogromno Situacije so zelo različne. Če sta naredila ta korak dva samska, ki sta si že dalj časa naklonjena, bo to zanju verjetno ena najlepših noči. Nobenih težav ne bo niti, če sta se našla dva, ki sta želela zgolj popestritev za eno noč in nimata dodatnih pričakovanj. Težave pa se pojavijo, če ste spali z nekom, ki si želi nekaj več in za katerega to ni bil zgolj seks za eno noč. Velike težave se pojavijo v primerih, ko sta oba že v predanih partnerskih odnosih. Razlogov, da si dva, ki sta že v partnerskem odnosu, dovolita skok čez plot, je ogromno. Vsak ima svojega. So to ponavljajoči se skoki čez plot za eno noč, ali je to dolgoročno ljubimkanje brez želje po odhodu ali z željo po odhodu iz primarnega odnosa? Kako naj grem zdaj v službo? Še vedno pa ne smemo pozabiti dejstva, da se je to zgodilo ali se dogaja znotraj delovnega okolja. Kako naj grem spet tja? Kako naj se vedem? Kaj naj pričakujem? Kdo še ve? Kaj si bodo mislili? Kaj če izve partner/-ica oziroma kako mu/ji povedati? Kako naj mu/ji še pogledam v oči? Vsa ta vprašanja in še druga se začnejo vrteti po glavi. Sram in strah zamenjata vzhičenost in mirnost. Situacije so si zelo različne in odvisne od tega, s kakšnimi nameni je oseba šla v nekaj takega. Je bila zgolj napaka, enkratno dejanje, ali premišljeno in načrtovano?

Varanje in opičji sindrom Če sta dva v partnerskem odnosu, ki je morda že dalj časa mrtev, si z afero omogočita na neki način lažji razhod. Temu rečem opičji sindrom. Ko primeš drugo vejo, prvo lažje izpustiš. Kar pa ne pomeni, da gredo stvari lahko.

Začetki novega odnosa z afero nikoli ne prinašajo mirnosti in varnosti. Tudi če imate doma že dalj časa mrtev odnos, dejanski odhod in ovrednotenje tega, kar ste imeli, zahteva kar nekaj časa. Še posebej, če so vpleteni tudi otroci.

Eden bo verjetno moral pustiti službo Če ste si zaželeli le vroče popestritve za en večer s svojo sodelavko ali sodelavcem in ona oziroma on tega ni dojel/-a tako, se stvari lahko močno zapletejo. Začne se izogibanje in kmalu, ko drugi spozna realnost izkoriščenosti ter na neki način maščevanje, to nikomur ne prinese nič dobrega. Niti podjetju, kjer delate, ne. V največ primerih se zgodi tudi to, da eden podjetje zapusti.

Ne moremo pa niti mimo primerov, ko se posamezniki med seboj mešajo in brez kakršnegakoli spraševanja, skrbi ali sramu iščejo seksualne podvige, danes tu in jutri tam, v skupinah ali posamično, kot kakšen zapis črtic na steni. Vodi jih načelo: zgolj druženje, zgolj prijatelji, zgolj zabava.

Ob tem pa si zatiskajo oči pred dejstvom: jaz s teboj in tem, ta s tistim in onim. Bil/-a, sem, bom. Kot kakšna prepletena pajkova mreža. Mnogi med njimi pozabljajo tudi na različne spolno prenosljive bolezni. To dejstvo pa je danes močno skrb vzbujajoče stanje.

Vaše telo je bogastvo! Kot da spolnost izgublja tisto čutno, povezovalno naravo dveh. Ko se drug drugemu predaš v vsej svoji celoti in si še na telesni ravni poveš, da se ljubiš, da si pripadaš. Vse to postaja kot stvari na razprodaji. Toliko jih je, da si jih na dogi rok niti želeti več ne moreš. Mislim, da bi se morali ljudje začeti ponovno malo bolj zavedati svoje cene. Vaše telo je bogastvo! S kom si ga želite deliti!? Komu ga želite podariti?

Ne spreglejte