Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
17.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kava železniška postaja podhod

Četrtek, 17. 4. 2014, 17.15

5 let

Vedno je pravi čas za kavo na triciklu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vstaneta okoli četrte ure zjutraj, pozajtrkujeta, se oblečeta v uniformo, gresta v skladišče po tricikel in z njim kreneta proti železniški postaji. Samo zato, da vam lahko dan polepšata s kavo.

Tomaž Kogoj in Dean Habuš sta študenta podiplomskega programa na ekonomski fakulteti, ki vas vsako jutro pričakata na železniški postaji in vam postrežeta z omamno kavo.

Strast do kave Ideja za kuhanje kave v podhodu železniške postaje je padla proti koncu lanskega poletja, ko sta Dean in Tomaž razmišljala, česa bi se lahko lotila. Ker je Tomaž strasten ljubitelj kave, delal pa je tudi v gostinskem lokalu, se je to zdela primerna dejavnost. Kavo na triciklu sta prvič postregla v ponedeljek, 7. aprila.

V Slovenijo sta želela pripeljati nekaj novega, zato sta se odločila za premikajočo se prodajalno na triciklu. Medtem ko je predvsem Tomaž tisti, ki kuha kavo, je Dean tisti, ki skrbi za stvari, ki so bolj v ozadju, sklepanje poslov.

Od ideje do izvedbe Da začneš svoj posel, seveda najprej potrebuješ dobro idejo. To sta Tomaž in Dean imela, nato pa je bilo na vrsti pisanje poslovnega načrta. Vse od opredelitve stroškov in analize trga do iskanja dobaviteljev in lokacije.

Ker sta oba študenta ekonomije in pišeta tudi magisterij, jima to področje ni bilo tuje. Brez težav seveda ni šlo, vendar sta se do zdaj z njimi uspešno spopadala.

Zakaj železniška postaja? Za podhod železniške postaje sta se fanta odločila, ker se po njem sprehodi veliko ljudi. "Po statističnih podatkih naj bi se tam dnevno obrnilo okoli 25 tisoč ljudi. Velika frekvenca je za nas najbolj pomembna. V resnici imamo veliko strank, ki gredo mimo nas," je pojasnil Dean.

Poleg tega pa so ju bili na železnicah pripravljeni poslušati, zelo všeč pa jim je bila tudi ideja. "Zdaj še preizkušamo, kako bo. Kaže dobro. Vseeno to ni realna slika, kako bo čez mesec ali dva," je še dodal.

Naporen delovni dan V projekt sta Dean in Tomaž vložila vse svoje prihranke, predvsem pogum in svoj čas. Običajen delovni dan je za oba zelo naporen.

Vstaneta okoli četrte ure zjutraj, pozajtrkujeta, se oblečeta v uniformo, gresta v skladišče po tricikel in z njim kreneta proti železniški postaji. "Najpozneje ob petih morava biti tam, da lahko vse pripraviva," je pojasnil Dean in dodal, da kavomat potrebuje približno 45 minut, da se ogreje. Prodajo priljubljenega jutranjega napitka začneta najpozneje ob šesti uri. Nato delata okoli 11 oziroma 12 ur, okoli 17. ure pa stvari pospravita in se odpravita nazaj proti skladišču. Kot sta ugotovila, so namreč le še redki tisti, ki kavo kupujejo po tej uri.

Okoli 15 minut potrebujeta, da prikolesarita nazaj do skladišča, kjer vse pospravita in pomijeta, da je vse čisto in pripravljeno. Zelo hitro je ura pol sedmih, pred njima pa je še kar nekaj dela. Poleg dela na področju trženja so tu še študijske obveznosti in ko se odpravita spat, je ura že zelo blizu polnoči.

Sledi nekaj ur spanca, nato pa spet skok v nov dan.

Kot je pojasnil Dean, bi bil takšen urnik veliko prenaporen, zato sta zdaj našla tudi fanta, ki jima pomaga in namesto njiju dela približno dvakrat ali trikrat na teden po šest ur, da si lahko malo odpočijeta.

Ponudba pestra, cena ugodna Na stojnici si lahko vsak dan privoščite kavo, čaj ali kakav. Poleg običajnih oziroma standardnih kav je v ponudbi tudi šest kav z okusom, ki še dodatno razvajajo vaše brbončice.

Če cene primerjamo s povprečnimi cenami v lokalih, je kava s tricikla veliko bolj ugodna. Kot zatrjuje Dean, kakovost ni nič slabša, saj je to njuna prioriteta. "Želiva narediti zgodbo, nekaj dolgoročnega, zato ponujava kavo po taki ceni, ki si jo lahko privošči vsak. In to vsak dan, ne samo enkrat ali dvakrat na teden," je povedal.

Slovenci še vedno precej zaprti Stranke so navdušene tako nad ponudbo kot tudi nad idejo. "Okoli 85 odstotkov strank, ki je kavo pri nama že kupilo, se je tudi vrnilo, ker so vsi rekli, da je kava, ki jo naredi Tomaž, odlična. Všeč so jim ideja, inovativnost, tricikel in to, da ponujava nekaj novega," je še pojasnil Dean.

Veliko ljudi gre sicer še vedno samo mimo, se nasmeji ali pomaha. Kot opažata, smo Slovenci še vedno precej zaprti, ko gre za nove stvari.

Njuna velika želja je začeti franšizno ponudbo ali pa s tricikli oditi še na druge lokacije. Drugo je najbrž tudi najbolj verjetno, vse pa je seveda odvisno od tega, koliko vas bo takšnih, ki vas bo premamil vonj po jutranji kavi.

Ne spreglejte