Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
16.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 16.08

6 let, 7 mesecev

Mlada podjetnica, ki je dognala, kako povezati slovenske skupinske vadbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
29-letna Špela Bogataj je s pomočjo univerzalne virtualne karte povezala številne fitnes centre in skupinske vadbe iz vse Slovenije. Projekt Fitness Gang omogoča najbolj pestro vadbo v Sloveniji.

Špela Bogataj, 29-letna diplomirana ekonomistka, ki bo v bližnji prihodnosti svojemu imenu pripisala še dragocen dodatek magistra, je na samostojno podjetniško pot zakorakala v začetku letošnjega leta med drugim porodniškim dopustom.

"Doživela sem poseben klik v glavi. Z drugorojenko sem v času porodniškega dopusta obiskovala telovadbo mamic z dojenčki. Ker je bil kar naprej kdo od udeležencev na bolniški, nam je vadba kar naprej odpadala. In ker mi to nekako ni bilo najbolj pogodu, sem razmišljala, kako bi dobila karto, ki bi mi omogočila vadbo tudi kje drugje," je zametke projekta Fitness Gang orisala svetlolasa mamica dveh majhnih deklic.

"Idejo je bilo seveda treba dobro dodelati, poiskati način, kako jo izpeljati, najti ustrezno tehnologijo in podjetje, ki bi projekt podprlo, kontaktirati fitnes centre po Sloveniji, ugotoviti, ali jim je to sploh v interesu," je naštevala Bogatajeva, ki je za zdaj izredno zadovoljna s pozitivnim odzivom fitnes centrov po Sloveniji.

Kaj sploh je Fitness Gang?

Bistvo Fitness Ganga je, da ena karta omogoča obisk različnih fitnes centrov po Sloveniji, znotraj njih pa si lahko privoščite najrazličnejše skupinske vadbe. Od zumbe in plesa ob drogu do številnih borilnih veščin. Na kratko, če želite, si lahko vsak dan privoščite vadbo v drugem fitnes centu in izberete drugo aktivnost.

Imena in lokacije fitnes centrov, vključenih v Fitness Gang, najdete na spletni strani www.fitnessgang.si, kjer lahko tudi preverite urnike posameznih skupinskih vadb.

Projekt je uradno zaživel konec avgusta oziroma v začetku septembra, v oktobru pa bo v okviru Fitness Ganga zaživela še ena novost, in sicer regionalna karta, ki bo omogočala cenejši vstop v fitnes ali vadbo na področju določene regije. Ker je Špela kranjske gore list ne preseneča, da bo za začetek ustvarila karto za področje Gorenjske."Ko bo dovolj ponudnikov tudi v drugih regijah, bodo na voljo tudi drugod," napoveduje Bogatajeva.

Kako Fitness Gang sploh deluje?

Na spletni strani www.fitnessgang.si se registrirate in s plačilno kartico ali moneto plačate virtualno karto za obisk fitnesa in skupinske vadbe.

"Po nakupu boste na svojo elektronsko pošto prejeli e-pošto z obvestilom. Izredno pomembno je, da pri registraciji navedete pravo telefonsko številko, saj se karta virtualno shrani na mobitel uporabnika," opozarja mlada sogovornica.

Karto lahko koristite na dva načina. Prek terminala ali ključne besede.

Če ima fitnes center na voljo plačilo prek terminala, preprosto pokličete telefonsko številko 1808, telefon prislonite na terminal in storitev je aktivirana. Če se odločite za aktivacijo s pomočjo ključne besede, pošljete SMS-sporočilo na 1808 s ključno besedo, ki jo ima vsak fitnes, vključen v Fitness Gang, dobite povratni SMS in akcija se lahko začne.

"Zadeva je zelo preprosta, vseeno pa predstavlja novost v slovenskem prostoru," pravi ekonomistka, ki ji nov projekt pomeni ogromno, zato mu posveča večino svojega časa. "Delam celo dopoldne, približno do 16. ure, nato se posvetim otrokoma, zvečer pa spet sedem za računalnik in se s projektom ukvarjam tudi do 2. ure zjutraj. Gre za konstantno dogovarjanje z novimi fitnes centri, podjetji, ki se jim zdi vključevanje njihovih zaposlenih v projekt aktualno, gre predvsem za podjetja, ki imajo zaposlene iz različnih krajev, ki imajo poslovalnice, razkropljene po Sloveniji, in lahko vsem zaposlenim omogočajo ugodnost pri rekreaciji," poudarja podjetnica, ki računa, da bo zaradi Fitness Ganga sčasoma tudi v njen mošnjiček kapnilo kaj denarja. Konec koncev nihče ne dela zato, ker bi imel preveč časa ali denarja.

Ne spreglejte