Brat in sestra, mlada podjetnika, ki si utirata pot v poslovno okolje

Že od najstniških let sva si vsak po svoje po tihem želela nekaj več, ustvariti nekaj, kar bi nama pomagalo do lepše prihodnosti, pravita Aleksander in Elizabeta Ivačič.

1 / 2

Foto: Osebni arhiv

2 / 2

Foto: Osebni arhiv

Aleksander in Elizabeta Ivačič se pošalita, da sta odraščala kot tipična nagajiva brat in sestra. Potem sta postala prava prijatelja, ki sta vedela, da morata združiti moči in ustvariti svoje družinsko podjetje.

Danes pravita, da sta "mlada podjetnika, ki si utirata pot v poslovno okolje".

Kako je nastala Puranatura? Začetki po besedah Aleksandra segajo v leto 2014, ko je živel v Londonu v Slovenski hiši, kjer je spoznal veliko novih ljudi. Na njihovo pobudo se je začel udeleževati raznih delavnic in seminarjev. "Ko sem videl, katere sestavine vsebujejo znane blagovne znamke in kaj vse obljubljajo, sem bil šokiran," pove. Po vrnitvi v Slovenijo sta se s sestro o vsem pogovorila in začela graditi idejo o Puranaturi.

"V poslovni svet sva se odločila vstopiti z namenom, da Sloveniji ponudiva kakovostne proizvode in pustiva svoj pečat," dodaja. Odločila sta se, da bosta odprla svojo spletno trgovino.

Sodelovanje brata in sestra: vse teče kot po maslu "Marsikdo bi rekel, da se zagotovo veliko prepirava, vendar ni tako," povesta brat in sestra. Vsak pokriva svoje zadolžitve in skrbi, da v to vloži maksimalno energije in dela, ter jih izpelje, kar se da dobro. Trenutno še nimata svoje pisarne, zato njuno delo poteka na daljavo. Slišita se vsak dan, vsak drugi dan se srečata in pogovorita o vseh podrobnostih. "Delo imava razporejeno po principu mesečnega, tedenskega in dnevnega načrta," dodajata.

Načrti so … Aleksander in Elizabeta želita najprej do konca realizirati spletno trgovino Puranatura, nato ji bo sledila še fizična trgovina. V načrtu imata organizacijo delavnic, kjer bosta predstavljala proizvode, organizirala bosta seminarje in webinarje. Želita tudi sodelovati s slovenskimi podjetji.

Sicer pa pravita, da je Slovenija kot ugodno okolje za mlade podjetnike zelo različna, saj je vse odvisno od vsakega posameznika, njegove volje, motivacije in trdega dela. Ugotavljata, da v primerjavi s preostalimi državami, na primer v Evropski uniji, ni ugodna v smislu financiranja.

"Potrebni so volja, trdo delo, motivacija, cilji in načrt, kako te cilje uresničiti. Ves čas moraš biti v akciji in delati korake naprej. Ne smeš zaspati," dodajata mlada podjetnika.

O Puranaturi "Že samo ime vam pove, da bova ponujala izdelke, ki bazirajo na popolnoma naravnih sestavinah. Ker želiva ljudem ponuditi več kot le spletno trgovino, bova pisala blog, ozaveščala ljudi o zdravem načinu življenja, organizirala razne delavnice, kjer se bo lahko preizkusilo vse izdelke na koži."
Dobra vest je tista vest, ki kaže na to, da ni vedno vse zgolj slabo. Da so med nami ljudje, ki s svojimi dejanji spreminjajo svet, vlivajo optimizem. Če imate sami predlog za osebo, društvo, skupnost, ki bi si po vašem mnenju zaslužila pozornost v tej rubriki, pišite na naslov dobravest@tsmedia.si.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano