Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Dobra vest Nataša Kadunc Mi igramo za druge Olimpiki

Sreda, 6. 4. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Zahović in Prašnikar na različnih bregovih, a za isti namen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Olimpiki

Športno društvo in humanitarna organizacija Olimpiki s številnimi znanimi osebnostmi uspešno krmari nogometno barko. Z igro malega nogometa že od januarja 2016 osrečujejo družine v stiski. Naslednja postojanka bo v Mariboru.

Športno društvo in humanitarna organizacija Olimpiki je v družbi več kot 30, večinoma upokojenih slovenskih športnikov, ki so jim nadeli ime Velikani, konec lanskega leta začelo dobrodelno akcijo, ki temelji na malem nogometu in pomoči otrokom.

Ideja o športno-humanitarnem projektu, ki sledi ideji akcije Toneta Fornezzija Tofa, ki je več let vodil Zlate selekcije, se je porodila športnemu novinarju in komentatorju Ivu Milovanoviču.

Športni komentator Ivo Milovanović je pobudnik ideje, Gabi Čačinovič Vogrinčič iz Fakultete za socialne vede, Nataša Kadunc, predsednica društva Olimpiki, nekdanji nogometaš Saša Udovič in olimpionik Miroslav Cerar pa so njena gonila sila. | Foto: Ana Kovač Športni komentator Ivo Milovanović je pobudnik ideje, Gabi Čačinovič Vogrinčič iz Fakultete za socialne vede, Nataša Kadunc, predsednica društva Olimpiki, nekdanji nogometaš Saša Udovič in olimpionik Miroslav Cerar pa so njena gonila sila. Foto: Ana Kovač

Ta je s predlogom navdušil tudi Natašo Kadunc, predsednico športnega društva Olimpiki, ki je izpeljalo že več uspešnih akcij, pomagali so tudi otrokom iz Mladinskega doma Malči Beličeve, in nekdanjega nogometaša Saša Udoviča, ki nastopa v vlogi ambasadorja.

Projekt tudi podpirata tudi nekdanji vrhunski telovadec Miroslav Cerar in Gabi Čačinovič Vogrinčič iz Fakultete za socialno delo.

Vsak mesec v drug slovenski kraj

Malonogometna karavana se vsak mesec ustavi v enem od slovenskih krajev, tam odigra tekmo v malem nogometu, sponzorji pa družini v stiski ali otrokom, potrebnim pomoči, ki jih izbere center za socialno delo iz lokalnega okolja, izroči ček v vrednosti najmanj tri tisoč evrov.

Bojan Prašnikar bo na tekmi Velikanov v Mariboru selektor domače ekipe, Vili Ameršek pa bo vodil gostujoče Velikane, kjer bo igral tudi Zlatko Zahović. | Foto: Sportida Bojan Prašnikar bo na tekmi Velikanov v Mariboru selektor domače ekipe, Vili Ameršek pa bo vodil gostujoče Velikane, kjer bo igral tudi Zlatko Zahović. Foto: Sportida

Projekt so začeli v Slovenj Gradcu (tam je lokalno ekipo vodil nekdanji trener ljubljanske Olimpije Marijan Pušnik) in ga nadaljevali v Izoli in Murski Soboti. Obiske nadaljujejo 22. aprila, ko bo na vrsti Maribor, štajerski prestolnici pa sledi obisk Ljubljane, kjer Olimpiki pripravljajo veliko presenečenje. Junija se bodo ustavili na Jesenicah, kjer bodo nogometni spektakel izvedli v dvorani Podmežakla. Preostale lokacije bodo znane pozneje.

Velikani se vsak mesec ustavijo v enem od slovenskih krajev.  Gostovali so že v Slovenj Gradcu, Izoli in Murski Soboti, v petek, 22. 4. 2016, pa se bodo ustavili v Mariboru. | Foto: Velikani se vsak mesec ustavijo v enem od slovenskih krajev. Gostovali so že v Slovenj Gradcu, Izoli in Murski Soboti, v petek, 22. 4. 2016, pa se bodo ustavili v Mariboru.

Kadunčeva: Vidi se, da nogomet združuje

Prva dama Olimpikov Nataša Kadunc je z razpletom dogodkov zadovoljna, vzdušje na tekmah opisuje kot izjemno pristno.

"Vidi se, da nogomet združuje. Na naših tekmah se družijo župani, gospodarstveniki, športniki, glasbeniki … Tudi taki, ki v vsakdanjem življenju le redko najdejo stik. Vsi se zavedamo, da delamo za otroke, da tukaj vera in politika ne igrata nobene vloge, zato nimamo nobenih zadržkov pri sodelovanju s komerkoli. Poleg tega lokalna skupnost vedno poskrbi za pester spremljevalni program, zato so tekme vsekakor vredne ogleda," je povabila.

Naslednja tekma bo v petek, 22. aprila, ob 19.00 v športni dvorani Lukna v Mariboru. Vstopnina bo simbolična, znesek pa bo tako kot ček sponzorja namenjen letovanju mariborskih otrok.

Velikani pod taktirko Amerška, Štajerci pod Prašnikarjem

Ekipo Velikanov, v kateri bodo poleg častnega gosta Zlatka Zahovića zaigrali še Miran Pavlin, trener NK Maribor Darko Milanič, boksar Dejan Zavec, Amir Karić, Sašo Udovič, Ante Šimundža, Marko Simeunovič in drugi, bo tudi v Mariboru vodil selektor Vili Ameršek, njegov pomočnik pa bo Andrej Stare, ki bo tekmo v svojem značilnem slogu tudi komentiral.

Nasproti jim bo stala mariborska ekipa, ki jo bodo sestavljali znani športniki, tudi smučarski krosist Filip Flisar, barman Mišo Stevanović, številni gospodarstveniki in župan, žogo pa bodo brcali pod taktirko selektorja Bojana Prašnikarja.

Velikani v Slovenj Gradcu, kjer so odprli sezono dobrodelnega malonogometnega projekta. | Foto: Velikani v Slovenj Gradcu, kjer so odprli sezono dobrodelnega malonogometnega projekta.

 

Za sendvič in pivo

Selektor Ameršek ima pri izbiri elitne enajsterice izjemno težko delo. Za mesta v nogometni ekipi, ki igra na rokometnih igriščih, se poteguje več kot 30 znanih imen, večinoma iz sveta športa.

Med nogometaši so poleg že omenjenih še Džoni Novak, Ermin Šiljak, Mladen Rudonja, Aleš Čeh, Ermin Raković, Marinko Galič, Mladen Dabanović, Milenko Ačimović, Sebastjan Cimerotič, rokometaši (Uroš Šerbec, Roman Pungartnik, Zoran Jovičić, Boštjan Strašek, Zoran Lubej), glasbeniki (Peter Lovšin, Jože Potrebuješ, Saša Avsenik), hokejist Tomaž Vnuk, atlet Primož Kozmus, novinarji (Tomaž Klemenčič, Anže Bašelj, Rok Tamše), veslača Iztok Čop in Jani Klemenčič, košarkarji (Rašo Nesterovič, Marko Milič, Goran Jagodnik), nekdanji smučarski skakalec Primož Ulaga in drugi.

Vsi "nogometaši" nastopajo brezplačno oziroma za pivo in sendvič, kot so se ob predstavitvi projekta pošalili organizatorji.
 

 

 

 

Ne spreglejte