Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
12.57

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dobra vest

Četrtek, 11. 2. 2016, 12.57

3 leta, 6 mesecev

Dolgoletno iskanje službe je uspešno nadomestila z ustvarjanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Začelo se je s preprosto željo, da si izdelam kvačkane uhane, nadaljevalo pa s pozitivnimi odzivi ljudi okrog mene, ko so kakšen kos mojega ustvarjanja opazili na meni, pravi Teja Pintarič.

Teja Pintarič je po izobrazbi likovna pedagoginja. Ustvarjanje je del njenega vsakdana in je nadomestilo za neuspešno iskanje službe. "Ustvarjam zato, da se izrazim in sprostim, da v zadnjem času ta moja aktivnost prerašča v majhen in uspešen posel, pa je samo še dodaten plus," pove Teja.

Od prodaje na sejmih do spletne prepoznavnosti Mlada ustvarjalka se od nekdaj zaveda, da bo iskanje zaposlitve po opravljenem pripravništvu težek izziv, kar je bil tudi povod k razmisleku o resnejšem izdelovanju nakita. Najprej je iz preproste želje, da si izdela kvačkane uhane, sledilo navdušenje ljudi, ki so nakit na njej opazili. Pozneje se je Teja začela nagibati k ideji, da bi svoje izdelke začela tudi prodajati.

"Nadela sem si ustvarjalno ime Kvičke Kvačke, ki je domislica mojega fanta, oblikovala logotip, postavila spletno stran in profil na Facebooku, vmes pa intenzivno ustvarjala in pilila videz svojih izdelkov," pravi Teja, ki se je v začetku posvečala predvsem prodaji na ustvarjalnih sejmih.

Hkrati je postala prepoznavna tudi na spletu, posledično pa jo je ideja o ustvarjanju nakita popolnoma osmislila: "Upam, da me bo navdajala še dolgo. Vesela sem, da sem obdana z ljudmi, ki mi pomagajo, svetujejo, predvsem pa me podpirajo. Zagotovo je vsak izmed njih doprinesel k temu, kar so Kvičke Kvačke trenutno."

Korak naprej šele po štirih letih Teja je zadnjih nekaj let nakit izdelovala ob aktivnem iskanju zaposlitve. Po štirih letih pa se je odločila za korak naprej, k čemur je pripomoglo tudi povabilo k sodelovanju lastnikov trgovine Woodway.

"Čeprav sem že dalj časa načrtovala izpeljavo ideje o zelo posebni ponudbi, osnovani na gravuri na lesu, me je ta priložnost spodbudila, da sem se nemudoma lotila uresničitve," pravi Teja, ki je svoje vzorce digitalizirala in začela izdelavo nakita z graviranimi in ročno poslikanimi vzorci, ki imajo zaradi reliefne površine zdaj novo kakovost. Vse skupaj je za seboj potegnilo več posvečanja organizaciji dela in nabavi materiala in zadišalo je po podjetniških vodah.

V Tejinih načrtih je tako najprej predstavitev nadaljnje razširitve ponudbe in nova spletna stran, prav tako si želi uspešnega sodelovanja z Woodwayem in drugimi podjetji, ki bi jih njeni izdelki zanimali.

Kaj pa prosti čas? Brez ustvarjanja ne gre, pravi Teja, ki tudi proste urice nameni ustvarjalnim dejavnostim, kot je na primer izdelava navodil DIY (Do It Yourself oziroma naredi sam). Prva navodila je tako izdelala za promocijo lastnega nakita, kmalu pa je začela sodelovati tudi z ekipo Dominstil.

"Pri tem delu sem dobila veliko izkušenj, novih znanj in poznanstev, skupaj z njimi pa načrtujemo že nove podvige," sklene Teja, ki ne pozabi izpostaviti, da je njena dolgoletna strast tudi igranje flavte v pihalnem orkestru Ptuj.

Ne spreglejte