SiolNET. Posel danes Finance
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetniki, ne spreglejte, država daje dva milijona za zagonske spodbude

0,43

termometer

denar
Foto: Getty Images

Za zagon mladih inovativnih podjetij je na javnem razpisu na voljo novih 2,16 milijona evrov. Rok za oddajo vlog za razpis je 19. april, posamezno zagonsko podjetje pa lahko prejme do največ 54 tisoč evrov, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Bohinjsko jezero Posel danes Kriptomilijonar kupil štiri propadajoče bohinjske hotele #video

Zagonsko spodbudo lahko dobijo mikro in mala podjetja, ki so se registrirala pri pristojnem organu oziroma sodišču od 1. januarja lani do vključno 15. marca letos.

Izpolnjevati morajo štiri pogoje:

- razvijati morajo inovativne proizvode, procese ali storitve ter se na inovativen način odzivati na zahteve trga,
- izdelki ali storitve morajo biti tržno naravnani,
- podjetje mora biti ustanovljeno v Sloveniji, sedež morajo imeti na enem izmed programskih območij vzhodne ali zahodne kohezijske regije,
- ukvarjati se morajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki ali zadruge.

Vsi, ki bodo izpolnjevali pogoje, lahko prejmejo 54 tisoč evrov subvencije

Izplačilo bo podjetje prejelo ob dokazanih zastavljenih oziroma zahtevanih ciljih, kar je po navedbah ministrstva pomembna poenostavitev v primerjavi s prejšnjimi leti, saj je podjetje prej moralo ob vsakem mejniku še dodatno predložiti dokazila o nastalih in plačanih upravičenih stroških.

Javni razpis je bil v petek objavljen v uradnem listu in na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada, rok za oddajo vlog pa je 19. april, ko bodo že znani rezultati predselekcijskega postopka.

Sredstva za mlada inovativna podjetja prek Slovenskega podjetniškega sklada zagotavlja gospodarsko ministrstvo, v višini 1,5 milijona evrov pa jih sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik Posel danes Za gradnjo terminala na Brniku na novem razpisu šest istih ponudnikov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin