Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje bitcoin zlato Fortrade PR članek

Torek, 1. 6. 2021, 7.00

2 leti, 10 mesecev

Ugotovite, kako lahko trgujete s ceno zlata na spletu in kakšno je razmerje med zlatom in bitcoinom

Oglasno sporočilo
Fortrade Limited

Cena zlata je trenutno na najvišji ravni v zadnjih štirih mesecih. Hkrati je bitcoin 19. maja padel na najnižjo raven v zadnjih štirih mesecih, s čimer se je vrnilo staro vprašanje: kakšen je odnos med zlatom in bitcoinom, ki mu nekateri pravijo digitalno zlato?

Fortrade je vsem, ki jih zanima, kako trgovati s ceno zlata zlata (tako imenovani finančna pogodba za razliko v ceni, engl.CFD), in za vse tiste, ki vlagajo vase in v svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako prek spleta trgovati s ceno zlata. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja, prevzamete pa ga lahko na tej povezavi.

Brezplačno e-knjigo Kako prek spleta trgovati s ceno zlata prevzemite tukaj.

Zlato in bitcoin se zelo razlikujeta v tem, da je cena bitcoinov precej bolj nestabilna. Eden od razlogov je ta, da približno dva odstotka imetnikov bitcoinov poseduje približno 95 odstotkov njegove tržne vrednosti. Velika nestabilnost cene bitcoinov prinaša možnosti tako za velike dobičke kot tudi za velike izgube.

Opazen je nasprotni trend med ceno zlata in "digitalnega zlata". Investicijska hiša JP Morgan je nedavno objavila, da institucionalni vlagatelji zavračajo bitcoin v korist zlata, vendar kritiki pravijo, da četudi so nekateri vlagatelji opustili bitcoin in vlagajo v zlato, je malo dokazov, da institucionalni vlagatelji bitcoin množično opuščajo.

Fortrade Limited | Foto:

Nekateri vlagatelji verjamejo, da bo letos zlato še naprej raslo. Razlogi za to so pospeševanje inflacije (cen) v ZDA, pa tudi v drugih delih razvitega sveta. Ogromne vsote svežega denarja, ki sta jih centralna banka in ameriški kongres izdala z namenom podpore državljanom in gospodarstvu med pandemijo, terjajo davek v obliki naraščajočih cen blaga, izdelkov in storitev. Poleg tega povečana (stara) geopolitična tveganja, ki jih je poslabšala pandemija, predvsem pa slabi odnosi med ZDA in Kitajsko, pa tudi ZDA in Rusijo, predstavljajo grožnjo, ki stoji v ozadju.

Medtem je kriptovaluta bitcoin doživela eno najhujših dvotedenskih obdobij. Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je sporočil, da njegovo podjetje ne bo več sprejemalo bitcoina kot plačilnega sredstva zaradi skrbi za okolje, ki jih za seboj pušča pridobivanje (rudarjenje) bitcoinov. Le tri mesece po odločitvi, da več ne bo mogoče plačevati z bitcoini, je ta kopernikanski obrtnik povzročil takojšen 10-odstotni padec bitcoinov. Odločitev Kitajske, ki je za to kriptovaluto velik trg − da poostri predpise in omeji finančne institucije pred transakcijami bitcoina − je povzročila bojazen, da bi ji v tem lahko sledile tudi druge vlade.

Brezplačno e-knjigo Kako prek spleta trgovati s ceno zlata prevzemite tukaj.

Medtem ko nekateri zagovorniki kriptovalut upajo, da bo bitcoin postal globalno sprejeta valuta, pa drugi, na primer izvršna direktorica Ark Invest Katie Wood, menijo, da bitcoin predstavlja alternativo zlatu in bo zato še naprej rasel ter sčasoma postal manj špekulativni finančni instrument. Šola mišljenja, v katere del je tudi Katie Wood, uspešna vlagateljica na Wall Streetu, verjame, da takoj, ko bodo vlade prenehale gledati na bitcoin kot na grožnjo valutam, ampak kot na dobro naložbeno priložnost, bo le "nebo" njegova meja. 

Viri : Reuters, Business Insider, CNBC.

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, preostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Limited.

Ne spreglejte