SiolNET. Posel danes Finance
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Stoodstotna rast v letu 2021: en bitcoin zdaj stane približno 60 tisoč dolarjev

Fortrade, bitcoin |  | Foto:
Oglasno sporočilo

Bitcoin je v letu 2020 poskočil za več kot 300 odstotkov, a njegova trenutna vrednost je približno 60 tisoč dolarjev, kar je približno 100-odstotna rast le v letu 2021.

Fortrade je za vse, ki bi se želeli od doma naučiti trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali bi preprosto radi razširili svoje znanje, pripravil brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina prenesite tukaj.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Rast te kriptovalute je deloma spodbudil tudi vstop tradicionalnih vlagateljev na digitalni trg. Znani milijarderji z Wall Streeta so lani javno podprli kriptovaluto, kar je dodatno pospešilo njen vzpon. Njihove izjave so tudi druge, skeptične vlagatelje spodbudile, da so vstopili na ta novi trg.

Velika finančna podjetja, kot sta PayPal in Fidelity, so prav tako podprla kriptovalute, pri čemer Fidelity na svoji platformi podpira uporabo bitcoinov. Poleg tega so bitcoin začela kupovati podjetja, kot sta Square in MicroStrategy.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina prenesite tukaj.

Drugi razlog za rast vrednosti bitcoina so mali vlagatelji, ki se bojijo, da bi zamudili nove priložnosti na digitalnem trgu, in se zato odločajo za nakup kriptovalut. Vsekakor je treba poudariti, da so nedavno rast bitcoina spodbudile predvsem velike naložbe, to bi tej kriptovaluti lahko omogočilo stabilnejšo rast v nasprotju s prejšnjimi nihanji in poskoki, ki so jih povzročile medijska pozornost in špekulacije.

Poleg tega ponudba bitcoinov upada, saj stroški rudarjenja na en kovanec postajajo vse višji, kar spodbuja tudi rast vrednosti.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Bloombergovi analitiki menijo, da bi se moral rastoči trend na trgu kriptovalut nadaljevati tudi leta 2021, saj centralne banke verjetno ne bodo zvišale obrestnih mer ali se odrekle spodbudnim ekonomskim programom, ki naj bi dvignili inflacijo. Ti denarni ukrepi brez primere, ki so bili uvedeni, da bi ublažili negativen vpliv pandemije covid-19, so v prejšnjem letu povečali povpraševanje po zlatu in bitcoinih.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina prenesite tukaj.

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice njihove uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila Fortrade Limited.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin