Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
12.38

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

osebne finance stanovanja

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 12.38

7 mesecev, 4 tedne

Najdražji kvadratni meter stanovanja v Sloveniji

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Ljubljani in na Obali stanovanja prodajajo tudi za več kot šest tisočakov za kvadratni meter. Katere nepremičnine so vredne toliko in zakaj?

Na največjem slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.net smo našli šest stanovanj, za katera želijo prodajalci iztržiti več kot šest tisoč evrov za kvadratni meter.

Stanovanje ob Ljubljanici za več kot 1,2 milijona evrov Na Cankarjevem nabrežju v stari Ljubljani se za 1,22 milijona evrov prodaja štirisobno stanovanje z dvema balkonoma.

Prestižno stanovanje v drugem nadstropju prenovljene staromeščanske hiše z dvigalom ima na 174 kvadratnih metrih tri spalnice in dve kopalnici. Iz dnevne sobe in dveh spalnic je izhod na 28 kvadratnih metrov veliko leseno teraso s pogledom na Ljubljanico.

Oglaševana cena kvadratnega metra stanovanja znaša 6.997 evrov.

V isti hiši za dober milijon evrov prodajajo 177 kvadratnih metrov veliko meščansko stanovanje, ki ima pogled na Mestni trg. Oglaševana cena za kvadratni meter znaša 6.100 evrov.

Prevladuje zanimanje tujcev Predrag Todić iz nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine, ki prodaja obe stanovanji, pojasnjuje, da gre za izjemni staromeščanski stanovanji v protipotresno obnovljeni zgradbi z dvigalom.

Stanovanji trenutno oddajajo, istočasno pa tudi prodajajo. Do zdaj so največ zanimanja zanju pokazali Italijani in kupci iz rusko govorečih držav.

"V stari Ljubljani lahko najdemo dve ali tri tako lepo urejene hiše, z dvigalom pa se lahko pohvali le ta. Dokler večina staromeščanskih stanovanj v Stari Ljubljani ne bo dvignjena na višjo raven, bodo cene ostale med šestimi in sedmimi tisočaki za kvadratni meter. Lastniku se s prodajo ne mudi, to lahko traja tudi več let. Lahko čaka na kupca, ki mu bo stanovanje všeč in mu zanj ne bo težko odšteti milijon evrov," pravi Todić in doda, da so eno podobno stanovanje v tej hiši pred časom že prodali tujcu.

Ko prodajna cena stanovanja odraža njegovo pestro zgodovino

Ob gozdu med Rožnikom in parkom Tivoli je na prodaj triinpolsobno stanovanje v spomeniško zaščiteni vili Marija Vera.

Vila, ki stoji na 1.500 kvadratnih metrih, je ločena na dve stanovanjski enoti, vsaka ima svoj vhod in dvorišče. 89 kvadratnih metrov velikemu pritličnemu stanovanju pripada 700 kvadratnih metrov vrta in garaža. Prodajna cena znaša 595 tisočakov oziroma 6.692 evrov za kvadratni meter.

Po besedah prodajnega posrednika gre za vilo, ki je bila v funkcionalističnem slogu zgrajena leta 1930 za igralko Marijo Vero. Prodajna cena tako v veliki meri odraža tudi njeno pestro zgodovino.

Vrstna hiša z bazenom nad Piranom

Za 398 tisočakov je na prodaj trisobno stanovanje nad Piranom. 60 kvadratnih metrov velikemu stanovanju v vrstni hiši pripadajo 250 kvadratnih metrov vrta z bazenom, terasa, zimski vrt in garaža.

Za kvadratni meter nepremičnine, ki je od Tartinijevega trga oddaljena slabih pet minut hoje, boste morali odšteti 6.633 evrov.

Lastnik za kvadratni meter nadstandardnega dvosobnega stanovanja v vila bloku Kapitelj poleg glavne ljubljanske tržnice zahteva 330 tisočakov oziroma 6.261 evrov za kvadratni meter. 53 kvadratnih metrov velikemu stanovanju v prvem nadstropju pripadata še parkirni prostor v podzemni garaži in klet.

Za dvosobni apartma v Fiesi dobrih šest tisočakov za kvadrat Za 40 kvadratnih metrov dvosobnega apartmaja v Fiesi želijo prodajalci iztržiti 245 tisočakov. Apartmaju v bližini morja pripadata še shramba in eno parkirno mesto v kleti bloka. Oglaševana cena za kvadratni meter znaša 6.089 evrov.

Ne spreglejte