Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
27. 10. 2015,
18.36

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

osebne finance dražba stanovanj Črnuče

Torek, 27. 10. 2015, 18.36

7 mesecev, 3 tedne

Na dražbi v Črnučah prodali skoraj polovico stanovanj

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na dražbi 39 stanovanj v ljubljanski soseski Savski breg so prodali 18 stanovanj. Garsonjera je bila prodana za 53 tisoč evrov, sto kvadratov veliko stanovanje na vrhu objekta pa za 185 tisočakov.

Potem ko je investitor stanovanjskega naselja v Črnučah, mariborska družba Savski breg, maja lani končalo v stečaju, je stečajni upravitelj Valter Stepan danes izvedel drugo dražbo preostalih 39 stanovanj v Ulici Koroškega bataljona.

Investitorju je pred stečajem uspelo prodati okoli sto stanovanj, na prvi dražbi pa je bilo prodanih deset stanovanj. Ta so povečini že vseljena, zato soseska živi.

Stanovanja kupovali večinoma zase Javna dražba je potekala v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani, na njej pa se je po pisanju spletnih Financ zbralo okoli 50 dražiteljev. Največ je bilo fizičnih oseb, ki so stanovanje kupovali zase.

Stečajnemu upravitelju je uspelo prodati 18 od 39 stanovanj. Skupni izkupiček od prodaje stanovanj je znašal dva milijona evrov, dosežene cene pa so za 146 tisoč evrov presegle izklicne cene.

Za garsonjero 53 tisočakov Najcenejša garsonjera – njena izklicna cena je bila postavljena pri 45.920 evrih –, je bila prodana za 52.920 evrov. Gre za 25 kvadratnih metrov veliko garsonjero v pritličju s 4,5 kvadratnega metra terase ter pripadajočim garažnim parkirnim mestom in shrambo.

Najdražje stanovanje na vrhu objekta, ki je veliko 98 kvadratnih metrov in ima 18 kvadratnih metrov veliko teraso, je bilo prodanih za 185.296 evrov. Izklicna cena zanj je bila 166 tisoč evrov.

Kakšne bodo cene na tretji dražbi, še ni znano Stečajni upravitelj Stepan je po koncu dražbe za Finance povedal, da je z razpletom zadovoljen. Preostalih 21 neprodanih stanovanj bo ponudil na tretji dražbi. Kakšne bodo cene takrat, še ni znano, saj morajo nove izklicne cene potrditi banke upnice.

Osem kupcev je stanovanje lahko kupilo po izklicni ceni, saj so bili edini zainteresirani kupci.

Ne spreglejte