Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2022,
19.01

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

46

Natisni članek

Igor Kastelic Enzo Smrekar Dušan Rauter Atlantic Droga Kolinska Bintegra Kolektor Group Radovan Bolko Nuša Pavlinjek Slavinec GZS

Sreda, 8. 6. 2022, 19.01

1 leto, 10 mesecev

To so najboljši slovenski menedžerji

Zbor slovenske elite: to so najboljši gospodarstveniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

46

Podelitev nagrad GZS. | (Z leve proti desni) Radovan Bolko iz Kolektor Group, Enzo Smrekar iz podjetja Atlantic Droga Kolinska, Nuša Pavlinjek Slavinec iz podjetja Roto Slovenija, Igor Kastelic iz podjetja REM in Dušan Rauter iz podjetja Bintegra | Foto Bojan Puhek

(Z leve proti desni) Radovan Bolko iz Kolektor Group, Enzo Smrekar iz podjetja Atlantic Droga Kolinska, Nuša Pavlinjek Slavinec iz podjetja Roto Slovenija, Igor Kastelic iz podjetja REM in Dušan Rauter iz podjetja Bintegra

Foto: Bojan Puhek

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2021. Med udeleženci slavnostne podelitve v Cankarjevem domu je bilo med drugim opaziti tudi nekdanje nagrajence: obsojenega nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, obsojenega nekdanjega šefa propadlega logističnega velikana Viator & Vektor Zdenka Pavčka, nekdanjega predsednika uprave Kolektorja Stojana Petriča, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in nekdanjega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Dušan Rauter iz podjetja Bintegra, Enzo Smrekar iz podjetja Atlantic Droga Kolinska, Igor Kastelic iz podjetja REM, Nuša Pavlinjek Slavinec iz podjetja Roto Slovenija in Radovan Bolko iz Kolektor Group so letošnji nagrajenci Gospodarske zbornice Slovenije.

Vsi nagrajenci so v svojih govorih poudarili pomen sodelovanja, zaupanja in spoštovanja, predvsem znotraj lastne ekipe.

"Spoštljivost, ki je v današnjem svetu zelo primanjkuje, je temelj za gradnjo medsebojnega zaupanja ljudi. In ljudje so pot do uspeha," je dejal Kastelic.

"Ekipa lahko deluje samo, če so dobri odnosi, zato pa je potrebna poslovna kultura, ki temelji na partnerstvu. To pa je mogoče doseči, ko vladata zaupanje in spoštovanje," pa je ocenil Smrekar in dodal, da se to najbolj vidi v krizah, kakršni smo bili priča v zadnjih dveh letih.

Po besedah Nuše Pavlinjek Slavinec je nagrada rezultat odličnega dela vseh sodelavcev. "Zavedam se, da ko imaš dober izdelek in ekipo, je meja le nebo," je poudarila.

Zaposleni so naše največje bogastvo, brez energičnih in samoiniciativnih zaposlenih pa ni uspeha, je prepričan Rauter.

"Ob sebi moraš imeti odlične sodelavce, dobre time, vrhunske ekipe. In ko sodelovanje temelji še na odprti komunikaciji in prenosu znanja, pozitivni energiji in neustrašni usmerjenosti v prihodnost, so zmagovalci ti, tvoji sodelavci in tvoje podjetje," pa je zbranim pojasnil Bolka.

Na dogodku tudi politična elita

Na podelitvi priznanj je bil osrednji govornik predsednik republike Borut Pahor, med udeleženci prireditve pa tudi gospodarski minister Matjaž Han in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Podelitev nagrad GZS. | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Pahor: Slovenija bo z znanjem in izkušnjami premagala izzive

Slovenija je za razliko od izstopanja iz zadnje finančne krize danes v boljši kondiciji, a vojna v Ukrajini že prinaša nova tveganja, je ob podelitvi nagrad Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke poudaril predsednik države Borut Pahor. Prepričan je, da bomo z znanjem in izkušnjami premagali te izzive.

"Generalni položaj je s finančnega vidika, tako pri podjetjih kot tudi pri prebivalstvu v naši državi, spodbudna. Še posebej, če jo primerjamo z državami zahodne Evrope in s stanjem v času finančne krize," je ob začetku slovesnosti v Cankarjevem domu v Ljubljani dejal Pahor.

Kot je opozoril, vojna v Ukrajini prinaša pomembne posledice, kot so manjša blagovna menjava, višje cene energije, padec zaupanja in povečanje različnih tveganj, tudi prehranskega, vse to pa ima pomemben vpliv na inflacijska gibanja.

Nekdanji in zdajšnji gospodarski minister Zdravko Počivalšek in Matjaž Han | Foto: Bojan Puhek Nekdanji in zdajšnji gospodarski minister Zdravko Počivalšek in Matjaž Han Foto: Bojan Puhek

Župan Ljubljane Zoran Janković | Foto: Bojan Puhek Župan Ljubljane Zoran Janković Foto: Bojan Puhek

Nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež | Foto: Bojan Puhek Nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež Foto: Bojan Puhek

Nekdanji predsednik uprave Viator & Vektor Zdenko Pavček | Foto: Bojan Puhek Nekdanji predsednik uprave Viator & Vektor Zdenko Pavček Foto: Bojan Puhek Direktor Rika Janez Škrabec | Foto: Bojan Puhek Direktor Rika Janez Škrabec Foto: Bojan Puhek Podpredsednik kitajske multinacionalke Hisense International Franjo Bobinac | Foto: Bojan Puhek Podpredsednik kitajske multinacionalke Hisense International Franjo Bobinac Foto: Bojan Puhek

Vse fotografije z dogodka si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji

Fotogalerija
1 / 60
Joc Pečečnik
Novice Joc Pečečnik prodal Interblock. Je res dobil toliko milijonov?
Karmen Dietner
Novice Dietnerjeva nazaj na čelo nadzornega sveta SDH, Simič ostaja član
denar
Novice Inflacija v Sloveniji na 20-letnem vrhu
Ne spreglejte