Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2012,
18.56

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Frankfurt Lufthansa Adria Airways

Ponedeljek, 20. 2. 2012, 18.56

7 let, 2 meseca

Zaradi stavke na frankfurtskem letališču odpovedali 20 odstotkov letov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretja stavka na frankfurtskem letališču je imela za posledico odpoved 20 odstotkov letov. Največ letal, in sicer 200, je bil prisiljen na tleh pustiti nemški letalski prevoznik Lufthansa.

Stavka nemškega sindikata kontrolorjev letenja (GdF) bo trajala vsaj do pete ure zjutraj.

V torek naj bi odpovedali še 80 letov Potem ko je Lufthansa odpovedala 200 letov, naj bi jih v torek "le" še 80. Brez letalskega prevoza so sicer večinoma ostali potniki na evropskih linijah. Lufthansa podatke o odpovedanih letih objavlja na svojih spletnih straneh, potnike pa o spremembah obvešča tudi prek SMS obvestil. Letalska družba potnikom, ki so imeli kupljene karte za odpovedane lete, nudi ali povračilo stroškov ali brezplačno menjavo vozovnic.

Štiri lete je odpovedala tudi slovenska Adria Airways Štiri lete - dva iz Ljubljane v Frankfurt in dva iz Frankfurta v Ljubljano, je bil prisiljen odpovedati tudi slovenski letalski prevoznik Adria Airways. Potnike, ki potujejo na teh dveh linijah, so preusmerili na poznejša leta.

"Vse operacije potekajo gladko" Upravitelj frankfurtskega letališča, družba Fraport, je medtem sporočila, da je mogoče na terminalih še naprej pričakovati nekoliko daljše čakalne dobe, da pa vse operacije vendarle potekajo "gladko". Na letališču so izvedli 80 odstotkov letov.

Želijo višje plače, večje bonuse in krajši delovni čas GdF želi s stavko doseči občutno, med 25 in 50-odstotno povišanje plač, večje bonuse in krajši delovni čas za okoli 200 kontrolorjev letenja, ki usmerjajo letala na in s parkirnih prostorov. A s prvima dvema stavkama v četrtek in petek mu ni uspelo doseči dogovora z upraviteljem letališča, družbo Fraport.

Frankfurtsko letališče je tretje največje v Evropi. Več poletov dnevno poteka le prek londonskega Heathrowa in pariškega Charles de Gaulle.

Ne spreglejte