SiolNET. Posel danes Novice
2,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi jemanja podkupnin aretirali stečajnega upravitelja Tomaža Kosa

2,10

termometer

Tomaž Kos
Foto: STA

Kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada so po neuradnih informacijah POP TV danes aretirali stečajnega upravitelja družbe MKT Print Tomaža Kosa. Osumljen naj bi bil zlorabe položaja in jemanja podkupnine. V okviru stečajnega postopka, ki ga je vodil, naj bi speljal domnevno sporne milijonske nepremičninske posle.

Sporni nepremičninski posli naj bi se odvili v okviru stečaja družbe MKT Print, je poročala POP TV. Kos naj bi se z drugimi osumljenci dogovoril, da bo tovarniški kompleks v Ljubljani, ki je bil ocenjen na 20 milijonov evrov, prodal za nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Nepremičnine naj bi zatem dražje prodali naprej in si razliko razdelili ter bogato nagradili stečajnega upravitelja. Osumljenci naj bi poskrbeli tudi za kupnino in varščino.


Preberite še:

Na cesto spravil več sto delavcev in "bankrotiral", zdaj ima v žepu na sto tisoče evrov


Kosa so celjski kriminalisti ovadili že leta 2015 zaradi poneverbe. Po informacijah POP TV naj bi takrat izdajal lažne račune in neuradno nakazal kar 2,6 milijona evrov s svoje družbe na račun družbe v Bosni, denar pa naj bi nato dvigoval v gotovini. Očitkov policije ni želel komentirati.

Posloval naj bi prek celjske družbe Aronija, ki so jo pozneje izbrisali iz sodnega registra. Še pred tem naj bi izstavila za skoraj tri milijone evrov računov različnim odvetnikom, stečajnim upraviteljem in računovodjem. Takrat je vodil kar 76 različnih stečajev.

V Bosni pa naj bi prikazoval, da gotovino dviguje za nakup gozdnih sadežev, čeprav na carini in finančni upravi niso imeli nobenih dokumentov o tem, je še poročala televizija.

Preiskovalci bodo Kosa zadržali čez noč in ga jutri odpeljali na zaslišanje h preiskovalnemu sodniku, kar pomeni, da bodo tožilci zanj verjetno predlagali celo pripor, je še poročala televizija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 164
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin