Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2010,
21.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 22. 12. 2010, 21.30

7 let, 2 meseca

Zaposleni v Hitu začeli podpisovati peticijo za prenehanje stavke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaposleni v Hitu pozivajo upravo in igralniške delavce na čimprejšnji dogovor, saj se bojijo za svoja delovna mesta.

Neposredna škoda zaradi treh stavkovnih vikendov je presegla 1,5 milijona evrov, poleg tega pa se je povečalo nezaupanje gostov. Tudi pogajanja med pogajalskima skupinama uprave in SIDS so se končala brez dogovora.

"Stavka bi lahko ogrozila likvidnost podjetja" Kot so sporočili iz Hita, se je glavnina pogajanj znova osredotočila predvsem na razporejanje delovnega časa, pri čemer sta obe strani predstavili svoje predloge za spremembe. Predsednik uprave Hita Drago Podobnik je ob tem dejal, da bi bila v primeru nadaljevanja stavke resno ogrožena likvidnost podjetja in z njim tudi izplačilo decembrskih plač. Zaposleni v Hitu pa od danes naprej podpisujejo peticijo proti stavki, saj se bojijo za svoja delovna mesta.

SIDS predlaga 36-urni delovnik Uprava zagovarja nov način razporejanja, ki zaposlenim v igralništvu dodaja približno en delovni dan mesečno oz. deset delovnih dni letno, kar je Hitov Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) kategorično zavrnil. SIDS predlaga 36-urni delovnik z dodatnimi zaposlitvami.

Pogajalska skupina uprave je stavkovnemu odboru predlagala, da ustavi stavko in upravi omogoči, da bi čas do konca novoletnih praznikov izkoristila za podrobnejšo preučitev zadnjih predlogov. Pri tem poudarja, da je pripravljena sprejeti tudi katero izmed vmesnih možnosti, "če bi se izkazale za zakonite, uporabne, finančno sprejemljive ter skladne s celovitim programom sanacije podjetja".

Zaradi stavke se je število gostov zmanjšalo Uprava Hita tudi opozarja na vse večjo škodo, ki nastaja zaradi stavke. Škoda je v veliki meri celo nepopravljiva, saj se je zamera pri gostih, ki so prihajali iz najbolj oddaljenih delov ključnega trga (južne Italije, Rima, Sicilije) in ki ob svojih obiskih največ trošijo, s ponovitvami stavk še povečala. Število teh gostov se je od prvega do tretjega stavkovnega vikenda zmanjšalo za 53 odstotkov, število gostov iz bližnjih italijanskih pokrajin pa za od 27 do 30 odstotkov. Drugam so se preusmerili tudi številni kitajski gostje, ki v Hitove igralnice prihajajo iz Italije in ustvarjajo že tretjino realizacije na oddelkih igralnih miz.

Prodaja silvestrskih paketov se je ustavila Hitove rezervacijske službe opažajo precejšnje število odpovedi rezervacij, prodaja silvestrskih paketov pa se je v tem tednu popolnoma ustavila. Svoj obisk odpovedujejo številni najzvestejši gostje, za katere je družba Hit že plačala letalske karte.

Ne spreglejte