Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Četrtek,
19. 11. 2015,
10.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 19. 11. 2015, 10.38

7 let, 2 meseca

Začela se je izbira najboljših produktov med inovativnimi

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sestala se je žirija, ki bo določila, kateri produkti bodo lahko tekmovali za pečat Produkt leta.

Na svetu obstaja ogromno različnih potrdil, pečatov, oznak, ki naj bi potrošnikom olajšali nakupovanje. Od njih pričakujemo, da nam bodo odgovorili, kateri izdelek je najboljši, kdo ponuja največ za naš denar … Šala, ki ni daleč od resnice, pa pravi, da je v Sloveniji teh pečatov še več.

Popolnoma nov produkt ali znatno spremenjen Zato je zelo pomembno, da so postopki pridobivanja pečatov kar se da transparentni. Pri Produktu leta so se tega lotili tako, da vsako leto znova sprejemajo vpise izdelkov in storitev široke potrošnje, ki so se pojavila na slovenskem trgu pred manj kot 18 meseci, bodisi kot popolnoma nov produkt bodisi kot znatno spremenjen.

Ključen kriterij je inovativnost produkta. Ali je nek izdelek zadovoljil ključni kriterij, pa vsako leto odloči žirija, ki produkte tudi razporedi v osnovane kategorije: od hrane, pijače, izdelkov za osebno nego do gospodinjskih pripomočkov, izdelkov za gospodinjsko nego ter še mnogo drugih.

Žirijo sestavljajo potrošniki Letošnjo žirijo sestavljajo strokovnjaki z različnih področij. Skupni imenovalec vseh pa je, da so vsi tudi sami potrošniki.

Letošnja žirija: dr. Zdenka Ženko, izredna profesorica za inovacijski management na EPF Maribor mag. Nastja Mulej, trenerka kreativnega razmišljanja Robert Ilovar, IlovarStritar mag. Ana Lukner, Anina zvezdica Primož Kapus, direktor Amicus Uroš Cuder, direktor področja prodaje TSmedia Marko Beber, Media 24 Katja Kek, Mercator, izvršna direktorica za področje marketinga in razvoja Jaka Jakopič, društvo Onkoloških bolnikov

Tudi končno besedo imajo potrošniki Transparentnost izbora Produkta leta zagotavlja neodvisna javnomnenjska raziskava raziskovalne agencije ACNielsen, kjer na nacionalnem reprezentativnem vzorcu slovenskih potrošnikov ti določijo zmagovalca vsake kategorije. To raziskavo potem proizvajalci tudi dobijo, ne glede na to, ali so zmagali ali ne.

Ne spreglejte