Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2011,
18.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 12. 1. 2011, 18.36

7 let, 2 meseca

Za podjetje Dom oprema vendarle oklican stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kranjsko okrožno sodišče je za podjetje Dom oprema, v katerem delo stoji že od začetka decembra, oklicalo začetek stečajnega postopka.

Skoraj 50 zaposlenih v obratih v Cerknem in v Železnikih se bo po izteku odpovednega roka lahko vendarle prijavilo na zavod za zaposlovanje. Vodstvo čakalo oklic stečaja za matično družbo Tom Zaposleni v podjetju za proizvodnjo pohištva so že od decembra čakali, da bo direktor podjetja vložil predlog za stečaj. Vendar je vodstvo družbe najprej čakalo na oklic stečaja za matično družbo Tom iz Mokronoga, potem pa je bila dodatna težava plačilo stroškov. V začetku tega tedna je direktor vendarle nakazal denar za stroške začetka postopka, na delo pa se je po odsotnosti vrnila tudi pristojna sodnica. Delavci so od konca novembra brez prihodkov Zaradi zamude pri oklicu začetka stečajnega postopka so delavci prek sindikata na sodišče vložili urgenco za čim prejšnjo rešitev zadeve. Delavci so namreč od konca novembra, ko so prejeli zaostalo septembrsko plačo brez prihodkov. Sedaj sekretarka gorenjske organizacije Sindikata lesarstva Slovenije Olga Drabik računa, da bo stečajna upraviteljica Ksenija Toplikar Zorn delavcem čim prej podala odpovedi delovnega razmerja.

Po 15-dnevnem odpovednem roku se bodo delavci lahko prijavili na Zavod za zaposlovanje, sindikat pa se bo potrudil tudi, da bo v tem mesecu zagotovil vse potrebno za izplačila iz jamstvenega sklada, je poudarila Drabikova, ki se bo čim prej povezala s Toplikar Zornovo.

Sindikat in Rdeči križ razdelila prehrambene pakete Zaradi hudih finančnih težava, v katerih so se znašli zaposleni v Dom opremi je sindikat v sodelovanju z Rdečim križem na zboru delavcev v Cerknem razdelil tudi prehrambene pakete. Na ta način bodo lažje prebrodili čas do prvih izplačil iz jamstvenega sklada in prvih nadomestil iz zavoda za zaposlovanje, medtem ko se poplačila zaostalih plač in stečajne mase ne morejo posebej nadejati, saj ima Dom oprema premoženja premalo.

Delo se je povsem ustavilo z decembrom Zaposleni zaradi velikih likvidnostnih težav družbe že več kot pol leta z zamikom prejemajo svoje plače. Z decembrom pa se je delo povsem ustavilo, saj je Dom opremi zmanjkalo denarja za nakup materialov za izvedbo naročil. Delavci, ki so za 1. december načrtovali začetek stavke, so tako že vse odtlej doma na čakanju.

Ne spreglejte