Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2020,
13.47

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,37

6

Natisni članek

nepremičnine Ljubljana stanovanja Bellevue Living nepremičninski trg

Četrtek, 30. 1. 2020, 13.47

4 leta, 2 meseca

Vse nared za gradnjo dveh stolpnic v Ljubljani, znane so cene stanovanj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,37

6

Nasproti parka Tivoli se bo marca začela gradnja in prodaja več kot 70 nadstandardnih stanovanj. Po zatrjevanju avstrijskih vlagateljev naj bi povprečna cena kvadratnega metra znašala okoli štiri tisoč evrov. Najcenejše bo na prodaj za dobrih 200 tisoč evrov.

Avstrijski vlagatelji so na gradbišču nasproti Hale Tivoli predstavili podrobnejše načrte in skorajšnji začetek gradnje soseske Bellevue Living. Stanovanjsko-poslovni kompleks ob Celovški cesti bosta sestavljala dva šestnajstnadstropna stolpa z več kot 70 stanovanji različnih velikosti; od stanovanj za samske do penthousov.

Nad poslovnim delom bo umeščenih še deset dupleks hiš z ločenim vhodom. Preostanek strehe poslovnega dela bo ozelenjen vrt z otroškim igriščem. Parkiranje bo urejeno v dveh podzemnih etažah, v katerih bo 275 parkirnih mest. Dovoz bo urejen s Frankopanske ulice.

Tržnica Šiška
Novice Megalomanski nepremičninski projekti, ki bi povsem spremenili del prestolnice

Poleg stanovanj bodo investitorji v soseski poskrbeli še za nakupovalno galerijo s pokrito ulico in osrednjim pokritim atrijem, v katerem bodo trgovine za dnevne potrebe in lokali.

Stavijo na kakovost in družine

Avstrijsko investicijsko skupino, ki večinoma gradi v Nemčiji in Avstriji, z okoli tretjinskimi deleži sestavljajo tri družbe: Logicx Innovation, P3 Projekt Entwicklung in Q.B.E.L.L Beteiligung. Med svoje reference uvrščajo sosesko Das Gotland s 136 apartmaji v Berlinu in sosesko Livingbricx z 28 stanovanji v Marii Enzersdorfu v Avstriji.

Soseska Bellevue Living | Foto: Bellevue Living Foto: Bellevue Living Predstavnik investitorjev, ustanovitelj in prvi mož Logicxa Georg Doppler-Popovic je poudaril, da stavijo na kakovost. To obljubljajo tudi za ljubljanski projekt, kjer bodo vgrajeni visoko kakovostni materiali. Želijo si ustvariti funkcionalen in harmoničen objekt, ki bo v zadovoljstvo tako kupcem kot preostalim prebivalcem Stare Šiške.

Ena izmed njihovih posebnosti so individualno oblikovana stanovanja, zaradi česar ponujena površina ne pomeni omejitve, temveč bodočim lastnikom omogoča, da si uredijo največje mogoče bivalno okolje po svoji meri. Merijo predvsem na družine.

Vsako stanovanje oblikovano individualno, individualne tudi cene

Individualno so oblikovali tudi cene posameznih stanovanj. Najmanjše enote v velikosti do 50 kvadratnih metrov z eno spalnico bodo na prodaj od 207 tisoč evrov. Cene 2,5- do trisobnih stanovanj se začenjajo pri 244 tisoč evrih, štirisobna pa bodo stala najmanj 386 tisočakov. Po zatrjevanju vlagateljev naj bi povprečna cena kvadratnega metra sicer znašala okoli štiri tisoč evrov.

Soseska Bellevue Living | Foto: Bellevue Living Foto: Bellevue Living Posebnost projekta bo tudi deset terasnih hiš na strehi nakupovalne galerije in stanovanja penthouse na vrhu dveh osrednjih stolpnic. Njihovih cen na današnji novinarski konferenci niso želeli razkriti. Na spletni strani projekta je mogoče prebrati, da bodo terasne hiše na prodaj po ceni od 687 tisoč evrov, cena penthousov pa se bo oblikovala po dogovoru s kupcem.

Gradnja bo trajala 18 mesecev

Danes so uradno začeli sprejemanje rezervacij za nakup stanovanj, začetek prodaje in gradnje pa napovedujejo marca letos. Gradnja bo predvidoma končana septembra 2021, po pridobitvi vseh dovoljenj pa se bodo prvi lastniki lahko vselili konec prihodnjega leta.

Soseska Bellevue Living | Foto: Bellevue Living Foto: Bellevue Living Soseska Bellevue Living | Foto: Bellevue Living Foto: Bellevue Living Soseska Bellevue Living | Foto: Bellevue Living Foto: Bellevue Living

 

Ne spreglejte