SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Teš-u rekordna proizvodnja elektrike

2

termometer

 | Foto:
Termoelektrarna Šoštanj je z obstoječimi bloki v povprečju julija in avgusta proizvedla več kot 13 milijonov kilovatnih ur energije na dan, za kar so porabili okoli 12 tisoč ton premoga dnevno.

Na podlagi te rekordne proizvodnje in dva milijona evrov večjega dobička od načrtovanega v prvi polovici leta Teš napoveduje še boljše ekonomske rezultate.

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je za primerjavo postregla s podatkom, da povprečna družina v Sloveniji porabi okoli 3500 kilovatnih ur na leto. Družba je 26. in 27. junija letos proizvedla celo več kot 14 milijonov kilovatnih ur električne energije na dan, kar je rekordno in se lahko primerja samo s proizvodnjo izpred 30 let oziroma rekordnima letoma 1982 in 1983, so sporočili iz Teša.

Ista dneva je njihova trenutno največja delujoča enota blok pet proizvedla 6,8 milijona kilovatnih ur na dan, kar za to enoto pomeni eno od največjih vrednosti dnevne proizvodnje v njenem 35-letnem obratovanju.

Julija pa je Teš proizvedel 373 milijonov kilovatnih ur električne energije, za kar so porabili približno 360.000 ton premoga. Tudi ta mesečna proizvodnja se uvršča med najboljše rezultate v vsej 57-letni zgodovini obratovanja Teša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin