SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Hitu škodo stavke ocenjujejo na 451.000 evrov

1

termometer

 | Foto:
Potem ko so igralniški delavci v treh Hitovih igralnicah ob koncu tedna znova stavkali, Hitova uprava neposredno škodo stavke, v kateri je stavkalo 235 zaposlenih, ocenjuje na 451.000 evrov.

Ob tem uprava družbe opozarja, da se soočajo s številnimi odpovedmi rezervacij. "Ugotavljamo, da je, upoštevajoč vreme, Perlo, Park in Korono ta vikend obiskalo skupno najmanj 2000 manj gostov," so sporočili iz kabineta uprave Hita.

Kot so pojasnili, se soočajo s številnimi odpovedi rezervacij, tudi silvestrovanj, nezaupanje organizatorjev turnirjev v pokru pa je vse večje in veliko vprašanje je, kako se bodo odločali prihodnje leto.

Zaposlene skrbi za delovna mesta Številni zaposleni, ki niso stavkali, so po navedbah Hitove uprave zaskrbljeni za svoja delovna mesta in ne razumejo, kako lahko stavkajoči postavljajo pod vprašaj obstoj celotnega podjetja.

Še vedno niso zbližali stališč Pred začetkom stavke v soboto sta se pogajalski skupini novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev (SIDS) in uprave, ki se ji je tokrat pridružil tudi predsednik uprave Drago Podobnik, znova sestali, vendar še vedno niso zbližali stališč.

SIDS zahteva podaljšanje veljavnosti sporazuma o delovnem času, ki bo prenehal veljati ob koncu leta, in tudi podaljšanje veljavnosti podjetniške kolektivne pogodbe, če do konec leta 2011 ne pride do podpisa nove. Hkrati v SIDS zahtevajo tudi plačilo stavkajočim delavcem za čas obeh dosedanjih stavk.

Hitova uprava pa ugotavlja, da predlog stavkovnega odbora, ki ga je prejela v petek, pomeni vztrajanje pri stavkovnih zahtevah in v ničemer ne pomeni napredka v pogajanjih niti v razumevanju nujnosti nekaterih sprememb.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin