SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Urad za varstvo konkurence nezakonito zaustavil prodajo Mercatorja

2

termometer

V Pivovarni Laško so potrdili prejem sodbe vrhovnega sodišča, da je odločba urada za varstvo konkurence o prepovedi razpolaganja z delnicami Mercatorja nezakonita.

Sodba potrjuje stališče Pivovarne Laško, da je šlo za protipravno ravnanje takratnega Urada za varstvo konkurence in njegovega direktorja, so zapisali.

Sodbo vrhovnega sodišča bodo posredovali sodišču, ki obravnava odškodninske zahtevke Pivovarne Laško, Pivovarne Union in Radenske zoper državo oz. Urad za varstvo konkurence in njegovega direktorja, vložene zaradi po mnenju tožnic protipravne preprečitve prodaje delnic Mercatorja družbi Agrokor v letu 2011, je Pivovarna Laško sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Ko so največji lastniki Mercatorja leta 2011 želela prodati svoje deleže trgovca hrvaškemu Agrokorju, je takratni Urad za varovanje konkurence, ki ga je vodil Damjan Matičič, uvedel postopek za ugotavljanje nepriglašene koncentracije. Urad je prepovedal prenos lastništva Laškemu, Unionu, Radenski ter bankam NLB, NKBM, Banka Celje, Gorenjska banka in Abanka.

"Smo seznanjeni s sodbo, posebej pa je ne bi komentiral," je za današnji časnik Finance povedal aktualni direktor agencije za varstvo konkurence Andrej Krašek, medtem ko Matičič za komentar ni bil dosegljiv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin