Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2011,
8.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 5. 3. 2011, 8.07

7 let, 2 meseca

Upravitelj Steklarske nove bo znova skušal prodati nekaj premoženja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola bo po neuspeli javni dražbi iz oktobra lani zdaj znova poskusil prodati nekaj premoženja.

Rola je povedal, da bo na drugi javni dražbi izklicne cene premoženja znižal za 25 odstotkov. Datum dražbe zaenkrat sicer še ni znan.

Nekdanji delavci še vedno bijejo bitko z državo Kot je pojasnil Rola, je celjsko okrožno sodišče sklep o drugi prodaji premoženja sprejelo 17. februarja, sklep pa še ni pravnomočen. Po njegovi pravnomočnosti bo Rola v osmih dneh objavil razpis za drugo javno dražbo. Na njej bo poskusil prodati nekaj zemljišč v izklicni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov in stanovanje na Žiberniku v Rogaški Slatini, izklicna cena zanj pa je določena v višini 35.550 evrov.

Nekdanji delavci Steklarske nove, ki je v stečaju od leta 2009, še vedno bijejo bitko z državo, saj nimajo poplačanih prispevkov za invalidsko in pokojninsko zavarovanje v višini 2,5 milijona evrov, po uvedbi stečaja pa so ostali tudi brez odpravnin.

Med stečajnim postopkom Steklarske nove je bilo doslej vloženih 26 izvršb za 58.627 evrov, izdanih pa je bilo 21 pravnomočnih sklepov o izvršbi.

Preizkušeno 363 terjatev v skupni vrednosti 9,7 milijona evrov Iz končnega seznama preizkušenih terjatev je razvidno, da je bilo preizkušeno 363 terjatev v skupni vrednosti 9,7 milijona evrov. Rola priznava prednostne terjatve v vrednosti dobre tri milijone evrov, prereka pa se prednostno poplačilo za terjatev v znesku 6702 evra. Prav tako stečajni upravitelj priznava navadne terjatve v vrednosti 2,9 milijona evrov, prereka pa terjatev v višini 48.169 evrov.

Priznana je tudi terjatev, zavarovana z ločitveno pravico, v znesku 3,5 milijona evrov, ločitvena pravica v višini 374.946 evrov pa je prerekana. Priznana je še terjatev, zavarovana z izločitveno pravico, ki znaša 163.770 evrov, prereka pa se izločitvena pravica za terjatve v višini 161.630 evrov.

Ne spreglejte