SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upniški odbor Mure soglaša s prodajo Mure in partnerji

2

termometer

Upniški odbor družbe Mura v stečaju je na dopisni seji soglašal s prodajo določenega premoženja, med drugim s prodajo 100-odstotnega deleža družbe Mura in partnerji ter blagovne znamke Mura.

Upniški odbor - na seji so sodelovali predstavniki IBM Slovenija, C.P. Biro, Klima Forjan, G7 Storitve, Elektra Maribor in predstavnik delavcev Matej Štivan - je soglašal z nameravano prodajo 100-odstotnega deleža družbe Mura in partnerji ter 99,75-odstotnega deleža zagrebške družbe Mura trgovina i usluge, blagovne znamke Mura ter proizvodne opreme in nepremičnine na sedežu družbe Mura v Murski Soboti. Skupna izklicna cena bo 9,65 milijona evrov Premoženje bodo prodajali v paketu po skupni izklicni sceni 9,65 milijona evrov. Varščina bo znašala milijon evrov, je razvidno iz današnje objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Dražba bo v začetku marca Stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević je v torek povedal, da bodo vabilo za javno dražbo objavili, ko bo sklep sodišča o načinu prodaje Mure in partnerji, izklicni ceni in varščini pravnomočen. Đorđević pričakuje, da bo dražba v začetku marca.

Mura in partnerji je v torek sicer nakazala okoli 121.700 evrov kupnine za družbo Mura EHM. Zaradi nestrinjanja z nakupom te družbe sta v tem tednu odstopila glavni direktor Mure in partnerji Bojan Starman in predsednik nadzornega sveta Matej Kurent. Starmana je nasledil Milan Mörec, ki je podpiral nakup Mure EHM, ker bi bilo Muri brez blagovne znamke, prepoznavne na tržišču po Evropi, po njegovem prepričanju v prihodnosti težko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin