Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
15.25

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 15.25

7 let, 2 meseca

Tedeschi: Droga Kolinska bo obdržala vse blagovne znamke in proizvodne zmogljivosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Droga Kolinska bo obdržala vse blagovne znamke, pa tudi proizvodne zmogljivosti, tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Družba tudi ne bo selila proizvodnje iz Slovenije v druge države, v skupini Atlantic, ki je od lani lastnica Droge Kolinske, pa so z razmerami v njej še bolj zadovoljni kot ob skrbnem pregledu, pravi prvi mož Atlantica Emil Tedeschi.

Povečane naložbe v proizvodne zmogljivosti Kot je dejal Tedeschi na srečanju z novinarji po obisku predsednika države Danila Türka v proizvodnem obratu v Mirni, bosta Atlantic in Droga Kolinska še povečevala naložbe v proizvodne zmogljivosti, in sicer glede na potrebe na trgu. Tedeschi je z nakupom Droge Kolinske zelo zadovoljen, saj je bil novi lastnik dobro sprejet tako pri zaposlenih kot tudi v lokalnih skupnostih.

Ob tem je večinski lastnik Atlantica pohvalil poslovno okolje v Sloveniji, saj - kot je dejal - kot tuji vlagatelj ni naletel na nobene ovire pri nakupu Droge Kolinske. Zaenkrat ni bilo težav, bomo pa videli, če se bodo pojavile pri nadaljnjem razvoju oz. vlaganjih, je dejal.

Tedeschi je napovedal večjo navzočnost izdelkov Droge Kolinske v največji hrvaški trgovski verigi Konzum, v kateri je bila doslej le peščica slovenskih izdelkov oz. tudi izdelkov Droge Kolinske. To naj bi se dogovoril z Ivico Todorićem, lastnikom Agrokorja, ki je lastnik Konzuma.

Todorić: Nikoli ne bi pogojeval sodelovanja glede na poreklo blaga Prvi mož Atlantica je tudi dejal, da je bila namera Agrokorja za prevzem Mercatorja legitimna. Na novinarsko vprašanje, če se mu ne zdi nenavadno, da želi Agrokor, ki blokira vstop slovenskih prehrambenih izdelkov na police Konzuma, kupiti največjo slovensko trgovsko verigo, ki sodeluje s skoraj vsemi slovenskimi prehrambenimi proizvajalci, je dejal, da težko komentira to poslovno stališče Agrokorja. Zagotovil pa je, da on nikoli ne bi sodelovanje pogojeval glede na nacionalnost oz. poreklo blaga.

Na vprašanje, če jih še zanima nakup Podravke, je Tedeschi dejal, da ne več, vsaj ne kratkoročno. Za Podravko so se v Atlantic skupini zanimali pred dvema letoma, nato pa so kupili Drogo Kolinsko.

Ne spreglejte