SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče znova začelo prisilno poravnavo Save

4

termometer

 | Foto:
Okrožno sodišče v Ljubljani je znova začelo postopek prisilne poravnave Save.

Sodišče je to storilo na podlagi predloga skupine upnikov, v kateri so Gorenjska banka, Zavarovalnica Triglav, Unicredit banka Slovenija, Pokojninska družba A, Skupna in Skupna pokojninska družba, kot upnika DUTB. Ti so bili glede usode Save v sporu.

Sodišče je za upravitelja imenovalo Matjaža Nanuta, upniki pa lahko terjatve prijavijo do 16. oktobra. Tistim, ki so jih že prijavili, tega ni treba ponoviti.

Predlagatelji morajo v treh mesecih po začetku postopka vložiti predlog prisilne poravnave, vključen v njihov načrt finančnega prestrukturiranja Save, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Okrožno sodišče je postopek znova uvedlo zato, ker je višje sodišče konec julija pritrdilo skupini Savinih upnikov s prvopodpisano Gorenjsko banko, da okrožno sodišče ne bi smelo postopka prisilne poravnave združiti s tistim, ki ga je nekaj dni pozneje predlagala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Tej pa je pritrdilo, da vodilna vloga banke v postopku ni primerna, ker je s Savo povezana oseba.

Sava bo v postopku prisilne poravnave sodelovala V Savi so danes zatrdili, da bo vodstvo v postopku prisilne poravnave v okviru zakonskih določil sodelovalo s predlagatelji in si prizadevalo za uspešno izvedbo postopka prisilne poravnave, z enakopravno obravnavo in največjim mogočim poplačilom vseh upnikov ter z nadaljevanjem razvoja in povezovanja turističnih družb, ki letos dosegajo dobre poslovne rezultate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin