Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
15. 5. 2018,
18.15

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

MoneyRebel startup

Torek, 15. 5. 2018, 18.15

5 let, 11 mesecev

MoneyRebel

Slovenski start-up želel 24 milijonov evrov, zbral le 3,6 milijona

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
MoneyRebel | Foto MoneyRebel

Foto: MoneyRebel

Slovenski startup MoneyRebel je zbral 3,6 milijona evrov zagonskega kapitala, čeprav so zgornjo mejo postavili pri 24 milijonih evrov. Ekipa je zadovoljna, "saj jim je to uspelo doseči na izredno zahtevnem trgu in v prav takem času."

Podjetje MoneyRebel, ki ga vodi Mitja Vezovišek, si želi zgraditi finančno platformo, kjer bo na enem mestu mogoče najti različna digitalna orodja in znanje v obliki finančnega svetovanja, umetne inteligence za upravljanje osebnih finančnih sredstev.

Začetni kapital so iskali na blokckainu, kjer so si za zgornjo mejo postavili 24 milijonov evrov. Preračunano iz kriptovalute etherium so zbrali nekaj več kot 3,2 milijona evrov, kar je veliko manj od želje, a vseeno dovolj, da bodo izvedli projekt, saj so presegli spodnjo mejo.

"Po neverjetnem optimizmu in zbranih sredstvih v takratnih svetovnih in slovenskih projektih ICO v začetku leta 2018 se je v zadnjih mesecih trg namreč več kot prepolovil, veliko projektov ICO se je s tako zadržanega trga umaknilo oziroma je odloženih na poznejši, bolj ugoden čas," so zapisali pri MoneyRebelu.

Direktor MoneyRebla je Mitja Vezovišek. | Foto: STA , Direktor MoneyRebla je Mitja Vezovišek. Foto: STA ,

Ves produkt želijo razviti do konca leta 2019

V podjetju zagotavljajo, da bodo v naseljih mesecih končali gradnjo produkta, kar jim bo omogočalo pridobivanje sredstev pri morebitnih zasebnih vlagateljih.

"Trije trgi, ki so pokazali največ zanimanja in s katerimi so se nadaljnje aktivnosti že začele, so Francija, Rusija in Hongkong," pravijo.

Njihov dolgoročni načrt je razdeljen na več delov. Ob platformi želijo krepiti tudi vrednost svojega žetona MRP, končno postajo pa želijo doseči do konca leta 2019.

Kako ponuja MoneyRebel?

Platforma po pojasnilih podjetja deluje kot stičišče vseh, ki želijo učinkovito upravljati svoje finance, ter finančnih svetovalcev, ki jim pri tem lahko pomagajo.

Podprta je z algoritmi umetne inteligence za svetovanje uporabnikom ter s tržnico svetovalcev, razvijajo pa jo v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan. Začetnikom bo ponudila možnost preprostega vstopa v svet kripto finančnih trgov, ob tem pa se bodo lahko posvetovali s strokovnjaki svetovalci.

Po navedbah podjetja je bistvo platforme v tem, da so ocene učinkovitosti svetovalcev neizbrisno zapisane s pomočjo tehnologije blockchain, kar odpravi težavo nezaupanja med strankami. S tem se bo po njihovem mnenju ustvarjalo zaupanje na enem od najbolj občutljivih področij v življenju vsakega posameznika - na področju osebnih financ. STA

Ne spreglejte