SiolNET. Posel danes Novice
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija z najvišjo rastjo cen stanovanj v Evropski uniji

0,41

termometer

stanovanje
Foto: Thinkstock

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU so se v drugem četrtletju glede na drugo četrtletje lani zvišale za 4,3 odstotka, glede na prvo četrtletje letos pa za 1,4 odstotka. Rast je bila v obeh primerjavah najvišja v Sloveniji - v medletni primerjavi je znašala 13,4 odstotka, na četrtletni ravni pa 4,2 odstotka.

Podatke je danes objavil evropski statistični urad Eurostat, ki je popravil tudi objavo za prvo četrtletje. In sicer so se cene v območju z evrom glede na zadnje četrtletje lani zvišale za 0,5 odstotka, ne za 0,6 odstotka, v EU pa za 0,6 odstotka, in ne za 0,7 odstotka, kot je Eurostat objavil julija.

turizem Ljubljana Posel danes Ker niso prijavili, da oddajajo stanovanje, dobili za 237 tisoč evrov kazni #Airbnb

V drugem četrtletju so se cene stanovanjskih nepremičnin na letni ravni najbolj zvišale v Sloveniji (+13,4 odstotka), sledile so Irska (+12,6 odstotka), Portugalska (+11,2 odstotka) in Madžarska (+10,4 odstotka). Cene so se znižale na Švedskem (-1,7 odstotka) in v Italiji (-0,2 odstotka).

Vila Toscanini Posel danes Luksuzna stanovanja v Ljubljani, o katerih lahko večina Slovencev le sanja

Tudi na četrtletni ravni je bila rast najvišja v Sloveniji (+4,2 odstotka), sledile so Malta (+3,2 odstotka) ter Latvija in Romunija (+3,1 odstotka). Cene so se znižale na Hrvaškem (+0,2 odstotka).

Airbnb Posel danes Najdražje stanovanje v Ljubljani se oddaja za tisočaka na noč #foto #Airbnb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin