Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
21. 11. 2017,
16.37

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Kickstarter GlowBow množično financiranje

Torek, 21. 11. 2017, 16.37

6 let, 5 mesecev

Slovenci na Kickstarter s svetlečim metuljčkom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
GlowBow | Foto GlowBow

Foto: GlowBow

Trojica slovenskih študentov je na svetovni platformi za množično financiranje zagnala kampanjo, v kateri zbirajo zagonska sredstva za leseni metuljček, poimenovan GlowBow, ki se sveti pod UV-lučmi.

V svoji zbirki ponujajo osem različnih metuljčkov, začetna cena za najzgodnejše podpornike pa bo 59 dolarjev (približno 50 evrov) s poštnino vred. Rob metuljčkov se bo svetil v rdeči in modri barvi.

Njihov cilj je, da v nekaj več kot mesecu dni zberejo tri tisoč dolarjev (približno 2.550 evrov), kar bi jim omogočilo začetek proizvodnje.

"Hipsterski produkt pretransformirali"

Vsa proizvodnja bo v Sloveniji. | Foto: GlowBow Vsa proizvodnja bo v Sloveniji. Foto: GlowBow Idejo je pred dvema letoma dobil Martin Oblak, takrat še med obiskovanjem srednje lesarske šole, kjer so med učnim programom izdelovali lesene metuljčke.

"Naravni materiali so v zadnjem času v trendu, zato smo želeli narediti nekaj svojega, tako pa smo prišli na idejo o svetlečem metuljčku," razlagajo pri ekipi.

"Prej nekoliko hipsterski produkt smo pretransformirali v izdelek, ki se ga ne bi sramovali niti v svetu mode in estrade," v opisu na Kickstarterju nagovarjajo svoje morebitne podpornike.


Mlada Slovenca s sanjsko službo: plačujejo jima, da potujeta 


Vse bodo izdelovali v Sloveniji

Vsa proizvodnja bo v Sloveniji, večinoma pa bodo produkte izdelovali sami. Posebnost lesenega metuljčka bo po besedah razvijalcev v tem, da bo svetleči del vdelan v metuljček, ne nalepljen na les.

"Material pa je poslovna skrivnost," pravijo pri GlobBow. Projekt so na Kickstarter prijavili prek Nika Klanška, ki mu je pred leti na Kickstarterju uspelo z nastavljivim električnim kolesom Smart Wheel, s katerim je leta 2015 zbral 700 tisoč dolarjev (približno 600 tisoč evrov).

Dobra odskočna deska za globalno prepoznavnost

Podporniki bodo lahko izbirali med osmimi različnimi metuljčki. | Foto: GlowBow Podporniki bodo lahko izbirali med osmimi različnimi metuljčki. Foto: GlowBow In zakaj odločitev za Kickstarter? "Že od nekdaj so oboževalci Kickstarterja in spremljamo projekte, ki se pripravljajo. Je dobra odskočna deska za naprej in za bolj globalno prepoznavnost," pravijo pri GlowBow.

Čeprav o črnem scenariju ne želijo preveč razmišljati, verjamejo, da bodo proizvodnjo zagnali v vsakem primeru. "Kontaktirali bi podpornike, ki so nas podprli, če bi bili pripravljeni kupiti izdelek," o tem scenariju še pravijo pri GlowBow.

Slovencem pred dvema letoma uspelo z leseno kravato

Slovencem je pred dvema letoma na svetovni platformi za množično financiranje uspelo z lesenimi kravatami WU-LE. Takrat je izdelek ekipe iz Vuzenice podprlo 105 podpornikov, ki so jim namenili nekaj več kot 4.700 dolarjev (približno štiri tisoč evrov).

Pred dnevi se je na svetovno platformo za množično financiranje Kickstarter podala slovenska ekipa, ki zbira zagonski kapital za igro s kartami, imenovano America First Card. Med idejnimi vodji je slovenski igralec Klemen Slakonja, ki je posnemal že več svetovnih voditeljev.
Ne spreglejte