Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 11. 2014,
15.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Brdo pri kranju nepremičnine stanovanje

Četrtek, 13. 11. 2014, 15.55

7 let, 2 meseca

Sklad v drugem krogu prodal še 59 stanovanj na Brdu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stanovanjski sklad je v drugem krogu prodaje stanovanj v ljubljanski soseski Brdo prodal še 59 stanovanj. Od 342 stanovanj je tako zdaj prodanih 212 stanovanj.

Kot je povedal direktor sklada Žiga Andoljšek, je v drugem krogu, med 24. oktobrom in 8. novembrom, 76 prijaviteljev izpolnjevalo pogoje. Od tega je bila polovica takšnih, ki so bili neuspešni v prvem krogu, polovica pa novih interesentov.

Največ je bilo prodanih dvosobnih stanovanj Od 59 stanovanj so jih deset kupile mlade družine, tri družine z osnovnošolskim otrokom, dve družini z vzdrževanim družinskim članom, eno družina z gibalno ovirano osebo, deset mlade osebe, 33 pa preostali prijavitelji. Prodanih je bilo 39 stanovanj v enoti F4 in 20 v enoti F5.1. Skladno s tem, kakšna stanovanja so bila po prvem krogu še na voljo, je bilo prodanih največ dvosobnih stanovanj ter dvosobnih stanovanj z enim ali dvema kabinetoma, je povedal direktor.

Tretji krog bo med 14. in 29. novembrom Izbrane bodo o izboru obvestili danes, v petek pa na spletni strani objavili osveženo ponudbo stanovanj in začeli tudi tretji krog prodaje. Prijave v tem krogu bodo mogoče do 29. novembra, kupce pa bodo izbrali 4. decembra. V drugem krogu izbrane kupce bodo povabili k podpisu pogodbe in plačilu are, nato bo predvidoma konec meseca sledil predogled stanovanja. Po tem se bodo dogovorili za termin primopredaje, sledilo bo plačilo preostanka kupnine.

Ogledali so si lahko le vzorčna stanovanja Glede očitkov, da lahko kupci stanovanje pogledajo šele po plačilu are, Andoljšek pravi, da so bili pogoji prodaje objavljeni vnaprej in da so jih morali prijavitelji sprejeti. Interesenti so si lahko ogledali vzorčna stanovanja, torej tipe stanovanj, ki so na voljo. Ko bo sklad od izvajalca prevzel stanovanja, si bodo kupci lahko ogledali tudi stanovanja, ki so jih dejansko kupili.

Andoljšek pravi, da se zdaj pojavljajo pozivi posameznikov, ki želijo "uveljaviti svojo voljo in si izboljšati pogoje". Sklad se na to ne more odzvati, če želi zagotoviti enakopravne pogoje za vse kupce, poudarja. "Tisti, ki je dejansko reševal stanovanjsko vprašanje, se je prijavil na prvi rok. Po naših informacijah večina tistih, ki zdaj to problematizirajo, niso osebe, ki rešujejo stanovanjsko vprašanje, ampak špekulanti, ki želijo kupiti več stanovanj," pravi Andoljšek.

Ne spreglejte