Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
15. 6. 2016,
8.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Delavska hranilnica Aerodrom Maribor

Sreda, 15. 6. 2016, 8.55

6 let, 7 mesecev

Šef Delavske hranilnice noče povedati, komu je prodal mariborsko letališče in za koliko denarja

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Prodali smo Aerodrom Maribor, trdi predsednik uprave Delavske hranilnice Jože Stegne, noče pa povedati, komu je prodal mariborsko letališče in za koliko denarja.

Delavska hranilnica, ki je v lastništvo letališča vstopila oktobra 2014, kupnine še ni prejela, zato prenos lastništva še ni opravljen, piše Večer

Stegneta smo povprašali:

  • Zakaj ne želi razkriti kupca Aerodroma Maribor?
  • Kdaj je bila podpisana kupoprodajna pogodba?
  • Koliko znaša kupnina in kdaj je rok za njeno plačilo?
  • Zakaj se je odločil za prodajo Aerodroma?

Njegove odgovore še čakamo. 

Prvi nadzornik Delavske hranilnice Ivan Sotošek pravi, da so se nadzorniki z informacijo o prodaji Aerodroma Maribor seznanili, ime kupca pa bo znano do konca tedna, ko bo predvidoma poravnana kupnina.

Pojasnila šefa Delavske hranilnice Jožeta Stegneta glede prodaje Aerodroma Maribor še čakamo. | Foto: Pojasnila šefa Delavske hranilnice Jožeta Stegneta glede prodaje Aerodroma Maribor še čakamo.

Delavska hranilnica potrebuje svež denar

Kot smo razkrili na Siolu, hitra rast Delavske hranilnice, ključne finančne institucije slovenskih sindikatov, ni ustrezno pokrita z učinkovitim upravljanjem kreditnih in drugih tveganj, ugotavlja Banka Slovenije. Po neuradnih informacijah mora Delavska hranilnica do 30. junija nujno zbrati svež denar, ali z dokapitalizacijo ali pa s prodajo katere od naložb, pišejo Finance.

Zgodovina mariborskega letališča

Mariborsko letališče je bilo za komercialni promet odprto leta 1976. Letališče je bilo vrsto let središče za šolanje pilotov za letalske družbe Swissair, Aero Lloyd in LTU, Deutsche BA ter Lauda Air. V zgodnjih devetdesetih letih je vrata letališča prestopilo 85 tisoč potnikov letno, prepeljanih pa je bilo približno 700 ton tovora. Februarja 2008 je vlada sprejela sklep o preimenovanju letališča Maribor v Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Delavska hranilnica je 100-odstotna lastnica Aerodroma Maribor. Najprej je od družbe Aviofun kupila 57-odstotni delež, nato pa še preostanek. V letnem poročilu za 2015 je naložba v Aerodrom Maribor vrednotena na 2,7 milijona evrov. STA

Ne spreglejte