Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2011,
10.57

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 9. 2011, 10.57

7 let, 2 meseca

Sava združuje svoja turistična podjetja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet Save je v torek podprl strategijo prestrukturiranja poslovne skupine, ki predvideva združitev družb dejavnosti turizem v začetku leta 2012.

Uprava Save in vodstvo dejavnosti turizem sta zaradi povečanja učinkovitosti in uspešnosti delovanja pred časom namreč sprejela odločitev o združitvi vseh petih družb omenjene dejavnosti v eno družbo. Odločitev je bila sprejeta na osnovi temeljite strateške analize dejavnosti, opravljene spomladi 2011.

Slednja je pokazala, da kljub dejstvu, da so v posameznih družbah poenotili organiziranost in racionalizirali poslovanje ter da so bile z ustanovitvijo družbe Sava TMC konec leta 2009 poenotene nekatere ključne skupne poslovne funkcije, zaradi organiziranosti v več ločenih družbah ni izkoriščen celoten potencial sinergijskih učinkov, kot jih lahko prinaša združena družba.

Nova organiziranost bo prinesla nadaljnjo racionalizacijo poslovanja Dejavnost turizem bo tako z notranjim preoblikovanjem in poenotenjem pridobila večje možnosti za nadaljnjo rast, vlaganja v razvoj ponudbe ter širitev dejavnosti. Nova organiziranost bo prinesla nadaljnjo racionalizacijo in optimizacijo poslovanja v nekaterih skupnih procesih, ki so prisotni v vseh turističnih družbah skupine. Te pa se bodo tako lahko osredotočale na kakovost storitev in zadovoljstvo gostov, so prepričani v Savi.

Kdo vse bo vključen v proces združitve? V proces združevanja bodo vključene Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci, Terme 3000, Moravske Toplice, Terme Lendava in Sava Hoteli Bled. Združena družba, ki bo dobila tudi novo ime, bo predvidoma začela delovati v januarju 2012, ko bo vpisana tudi v sodni register.

Narat: Prenovljena Sava bo trdnejša in uspešnejša Predsednik uprave Save Matej Narat je na torkovi seji nadzornega sveta poudaril, da bo prenovljena Sava trdnejša in uspešnejša, njena prihodnja podoba pa precej drugačna od današnje. Strategija prestrukturiranja Save do leta 2014 bo omogočila povečanje vrednosti družbe, znižanje njene zadolženosti in učvrstitev temeljev za rast vrednosti delnice Sava.

Predstavljena strategija razvoja in nova organizacijska struktura Save sta po mnenju predsednika nadzornega sveta Save Mirana Kalčiča skladni s sedanjimi potrebami družbe ter omogočata dolgoročno prihodnost Save. Nadzorni svet je zato predstavljeno strategijo poslovno-finančnega prestrukturiranja Save soglasno podprl.

Ne spreglejte