SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusija prihodnji mesec ne bo izvažala goriva

4

termometer

Rusija prihodnji mesec ne bo izvažala goriva, saj bo vse svoje zaloge namenila za domači trg. Na ta način bo skušala omejiti pomanjkanje goriva, ki so mu bili priča v zadnjem času.

To pomanjkanje je imelo za posledico tudi rast cen tega energenta, je sporočil namestnik ruskega ministra za energetiko Sergej Kudrjašov. Cene goriva poskočile tudi za 30 odstotkov Ta odločitev Rusije, ki je glavna proizvajalka nafte na svetu, je prišla tik po tem, ko je več ruskih regij poročalo, da jim primanjkuje goriva in da so njegove cene poskočile tudi za 30 odstotkov. Ruski premier Vladimir Putin je zato svojim podrejenim naložil, naj se spopadejo s to težavo, poročajo tuje tiskovne agencije. Močno okrepljen ruski izvoz Kudrjašov je ob tem pojasnil, da je Rusija lani izvozila okoli tri milijone ton goriva. Dodal je, da so ruske energetske družbe ta teden objavile podatke, iz katerih je razvidno, da se je ruski izvoz v zadnjem času močno okrepil. Namestnik ministra meni, da se je to zgodilo zaradi želje po zaustavitvi rasti cen energije v svetu.

Naraščajoče cene so že sprožile več preiskav Sicer pa ruski trg ostaja zelo reguliran. Naraščajoče cene goriva so že sprožile več preiskav, naloženih pa je bilo tudi nekaj visokih kazni največjim ruskim proizvajalcem.

Največja zasebna ruska naftna družba Lukoil medtem napoveduje, da bodo kratkoročne cene goriva v Rusiji višje za pet do sedem odstotkov, podoben dvig cen pa za bližnjo prihodnost napovedujejo tudi ruske oblasti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin