SiolNET. Posel danes Novice
4,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popovič razrešil Gašparja Mišiča #video

4,16

termometer

Boris Popovič, Gašpar Gašpar Mišič
Foto: Matej Leskovšek

Gašpar Gašpar Mišič ni več vršilec dolžnosti direktorja komunalnega podjetja Marjetica. "Župan me je imenoval, župan me lahko razreši. Njegovo odločitev spoštujem," je povedal Gašpar Mišič.

Gašpar Gašpar Mišič je danes sodelavce v koprskem komunalnem podjetju Marjetica obvestil, da je bil odstavljen s funkcije vršilca dolžnosti direktorja. Sklep o razrešitvi je prejel danes, so pa pogovori z županom trajali dlje časa, nam je pojasnil.

Koprski župan Boris Popovič mu je istočasno ponudil, da bi postal njegov svetovalec. To bi počel za 100-odstotni delovni čas, 20 odstotkov časa pa bi bil še naprej zaposlen v Marjetici. A po posvetovanju z družino je Gašpar Mišič ponudbo zavrnil.

Nekdanji prvi mož Luke Koper je bil sicer do zdaj poleg 100-odstotne funkcije v Marjetici, 20-odstotno zaposlen tudi kot svetovalec župana.

Ne ve, kaj se dogaja v ozadju

"V Marjetici sem delal s srcem in dušo. Če nisem dober za Marjetico, ne vem, zakaj bi sprejel službo svetovalca župana. Predvsem ne maram odločitev sprejemati v naglici. Ne vem, kaj se dogaja v ozadju," nam je povedal Gašpar Mišič. Zatrjuje, da so odnosi med njim in Popovičem sicer odlični.

"Župan me je imenoval, župan me lahko razreši. Njegovo odločitev spoštujem," je dejal Gašpar Mišič, ki ga žalosti, da so nekateri sodelavci v Marjetici danes jokali.

Politika ga ne zanima več

Na naše vprašanje, ali je razrešitev morda povezana z Luko Koper ali prihajajočimi parlamentarnimi volitvami, ni hotel odgovoriti.

Na vprašanje, ali ga bomo morda na skorajšnjih volitvah lahko videli na kateri izmed strankarskih list, je odgovoril: "Čeprav me je več političnih strank pred volitvami vabilo v svoje vrste, sem vse po vrsti zavrnil. Politika me ne zanima več. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj nisem sprejel 100-odstotne zaposlitve na občini," je sklenil Gašpar Mišič.

Vprašanja, zakaj se je župan Popovič odločil za razrešitev Gašpar Mišiča, smo poslali tudi na Mestno občino Koper. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin