SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Polleo Adria d.o.o. je prevzela stoodstotni delež podjetja Proteini d.o.o., hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si

Polleo Sport prevzel nekdanjega franšizodajalca Proteini.si Hrvaška

Oglasno sporočilo

Polleo Sport kot regionalni lider na področju športnih dopolnil in fitnes opreme, ki trenutno deluje na sedmih trgih - v Avstriji, Nemčiji, Švici, Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Makedoniji -, je prevzel podjetje nekdanjega hrvaškega franšizodajalca Protieni.si in na ta način od začetka septembra razširil svoje poslovanje na pet novih lokacij, tako da skupno število maloprodajnih mest v mreži zdaj presega trideset.

Polleo.Sport_2 | Foto:

Brez konkurence

S to potezo je Polleo Sport potrdil svoj liderski položaj v regiji ter dodatno okrepil lastno strategijo rasti in prodora na nove evropske trge.

Iz uprave Polleo Sporta sporočajo: "Rast, ki jo je Polleo Sport v zadnjih nekaj letih dosegel na tujih trgih, je prvi pokazatelj moči blagovne znamke, s širitvijo maloprodajne mreže na domačem trgu pa želimo potrditi status liderja v industriji športne prehrane. Z akvizicijo nekdanjega hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si dokazujemo svojo moč na regionalnem trgu in približujemo poslanstvo Polleo Sporta novim kupcem. Polleovi strokovnjaki so vedno bili naša moč in ponos, zato smo izredno veseli, da bodo obiskovalci novih lokacij lahko prepoznali njihovo znanje in izkušnjo. Kot podjetje ostajamo še naprej predani svojemu cilju, ki je ustvarjanje bolj aktivne in zdrave skupnosti."

Polleo.Sport_1 | Foto:

Načrti za prihodnost

Prevzem so komentirali tudi predstavniki priznanih mednarodnih revizijskih hiš.

"V zadnjih nekaj letih sodelovanja smo se prepričali, da je Polleo Sport edinstven koncept v smislu vrednosti blagovne znamke, pa tudi same kakovosti izdelka in dostopa na trgu. V okviru tega je lepo videti, ko ena dobro načrtovana ideja in vizija dobita rezultate v obliki kontinuirane in močne regionalne rasti ter prisotnosti na regionalnih trgih. Ta akvizicija bo zagotovo utrdila položaj Polleo Sporta na trgu in mu omogočila lažje in kakovostneje priti do svojih uporabnikov ter jih navdušiti za športni življenjski slog, ki ga Polleo promovira," je povedal Andrija Garofulić iz mednarodne organizacije za opravljanje revizijskih, računovodskih, pravnih in svetovalnih storitev Mazars.

"Polleo Sport se je s svojim edinstvenim konceptom kralja v fitnesu (The Fitness King) pokazal kot izjemno agilno in prilagodljivo podjetje, ki je hkrati pripravljeno odgovoriti na nove izzive in pravila poslovanja ter ustvarjati nove trende na rastočem trgu, naslonjenem na svet fitnesa in zdrave prehrane. Rezultat te akvizicije sta konsolidacija domačega trga in krepitev položaja liderja na domačem in regionalnem trgu. Konsolidirani trg naj bi služil kot močna baza in temelj za nadaljnjo širitev na tuje trge," je povedal Ante Salopek iz družbe Deloitte.

Polleo Megastore Ljubljana | Foto: Polleo Megastore Ljubljana

Z razvojem lastnega koncepta na trgu regije DACH ter širitvijo maloprodajne mreže na območju Hrvaške in Slovenije je Polleo Sport redek primer blagovne znamke, ki pogumno gradi svojo prihodnost.

Naročnik oglasnega sporočila je POLLEO SPORT D.O.O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin